REFERENDUMUL “CORUNCA FĂRĂ BLOCURI” tras pe linie moartă de Takács Szabolcs - Prietenul Samsarilor Imobiliari

Distribuie pe:

În aceste zile când se împlinesc trei ani de la precedenta revoltă a locuitorilor str. Castelului din Corunca împotriva samsarilor imobiliari, ce a avut loc în martie 2021 este important să evidențiem că ne aflăm la trei luni distanță de organizarea referendumului “Corunca Fără Blocuri”.

Deși Consiliul Local și-a îndeplinit atribuțiile, trebuie să subliniem faptul că primarul a încercat să blocheze timp de doi ani aprobarea acestui referendum de către consilieri.

Mai mult, acesta și-a atribuit fără justificare titlul de inițiator, în ciuda faptului că de fapt șapte consilieri au fost cei care au inițiat procesul, primarul fiind de fapt un boicotator.

De asemenea, trebuie să notăm că primăria nu a inclus nicio alocare bugetară pentru acest eveniment esențial.

Cu toate acestea, primarul se plânge de costurile implicate, deși experiența din alte localități arată că acest referendum ar putea costa maxim 15.000 de lei.

Așadar, este necesar să ne întrebăm câți bani publici au fost cheltuiți în mod inutil pentru alte proiecte, în timp ce acest referendum vital este neglijat.

În plus, trebuie să subliniem că în mod normal procedurile de organizare ar fi trebuit să fie deja demarate.

Situația este agravată de implicarea unor dezvoltatori imobiliari fără scrupule, care încearcă să influențeze deciziile primarului în detrimentul comunității.

De curând comuna este din nou pe jar, datorita apariției unui dezvoltator care a săpat o groapa uriașă chiar lângă un drum de comunal, aflat acum în pericol de surparea. Acesta vrea sa folosească aceeași metodă dolosiva prin care de curând a demolat o clădire istorica din Târgu Mureș pentru a construi în locul ei 30 de apartamente, de pe urma căreia s-a ales cu dosar penal.

În calitate de cetățeni responsabili, este datoria noastră să acționăm și sa ne apărăm prin toate mijloacele de acești nesimțiți lacomi.

Dacă primăria refuză să aloce fonduri pentru acest referendum, propunem să donăm fiecare locuitor al comunei câte 5-10 lei în contul primăriei pentru a finanța costurile referendumului.

Astfel, ne asigurăm că vocea noastră este auzită și că interesele comunității sunt protejate împotriva acțiunilor “samsarilor imobiliari”.

Este timpul să acționăm pentru drepturile noastre.

Cheșa Daniel, Mașca Aurel, Moldovan Raul și Oltean Elvira - Consilieri locali Corunca

Lasă un comentariu