Românii spun NU zahărului în cafea! 52% dintre români preferă cafeaua fără zahăr în timp ce 16% nu beau deloc cafea

Distribuie pe:

Aceste date au rezultat în urma unui sondaj de opinie realizat în perioada 15 ianuarie - 14 februarie 2024 pe un eșantion de 2193 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.

• 52% preferă cafeaua fără zahăr

• 32% preferă cafeaua cu zahăr

• 16% nu beau deloc cafea

Bărbații preferă cafeaua cu zahăr, femeile o preferă fără

Din totalul celor care beau cafea, 55% dintre femei preferă cafeaua fără zahăr, comparativ cu 45% dintre bărbați. Interesant este că femeile par să evite adăugarea de zahăr în cafea mai mult decât bărbații. Totodată, 15% dintre bărbați au declarat că nu consumă deloc cafea, un procentaj puțin mai mare comparativ cu femeile (10%).

Tinerii aleg cafeaua fără zahăr

Interesul pentru cafeaua cu zahăr scade semnificativ în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani. Acest grup a arătat cea mai mare deschidere către consumul de cafea fără zahăr, 65% dintre tineri optând pentru această variantă.

Persoanele de vârstă mijlocie preferă în mod egal cafeaua cu și fără zahăr, fiecare variantă atrăgând aproximativ 50% din preferințele acestui grup.

Persoanele vârstnice (55+ ani) prezintă o preferință mai mare pentru cafeaua fără zahăr (65%), precum și un procentaj mai mare de non-consumatori (20%).

Bucureștiul, capitala cafelei fără zahăr

Bucureștiul se remarcă prin cel mai mare număr de consumatori de cafea fără zahăr, aproximativ 65% din voturi, reflectând posibil o tendință către un stil de viață mai sănătos.

În Cluj-Napoca, preferințele sunt împărțite aproape egal, cu o ușoară înclinare către cafeaua fără zahăr (55%).

Iașiul și Timișoara arată o preferință mai mare pentru cafeaua cu zahăr, în jur de 60% din respondenți optând pentru această variantă.

Constanța se distinge prin cel mai mare procent de non-consumatori de cafea, aproximativ 25% dintre respondenți.

*

Sondajul a fost realizat online, pe un eșantion de 2.193 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3%.

(Sursa foto: https://zendiet.ro/consumul-de-cafea-beneficii/)

Lasă un comentariu