Ziua Naționala a Lecturii, sărbătorită la Școala Gimnazială “Ion Chinezu” din Sântana de Mureș

Distribuie pe:

În fiecare an, pe data de 15 februarie, sărbătorim Ziua națională a lecturii.

Cu acest prilej, cadrele didactice ale catedrei de Limba și literatura română, alături de doamnele învățătoare din cadrul Școlii Gimnaziale “Ion Chinezu”, din Sântana de Mureș, împreună cu elevii claselor primare și gimnaziale au organizat o activitate didactică, menită să ofere contextul ideal, în vederea promovării lecturii și, totodată, pentru a propune rutine de lectură, cum ar fi cititul constant.

Într-un cadru primitor, cu parfum de carte, fiecare elev a citit emoționat din volumul preferat, moment urmat de prezentarea recenziilor, întocmite de elevi, și discuții referitoare la cartea aleasă. Activitatea a fost o reușită, cu atât mai mult cu cât unii elevi s-au deghizat în personajul favorit - din cartea lecturată și prezentată -, cei prezenți empatizând cu mesajul pe care aceștia au intenționat să-l transmită.

La finalul activității, dascălii organizatori le-au oferit copiilor câte un semn de carte, confecționat manual. De asemenea, cele mai inspirate recenzii, însoțite de minunatele desene, realizate de elevii școlii, au fost expuse.

“Această activitate ne-a descrețit frunțile și ne-a copleșit inimile cu emoții frumoase, augmentate de cărțile alese de copii, dar și de starea de spirit emanată de micuții cititori, fiind o autentică lecție de încurajare, astfel încât aceștia să citească și pe viitor cu pasiune”, au declarat doamnele profesor, care au coordonat această acțiune de suflet.

Prof. Cristina Raicu

Lasă un comentariu