Astăzi, 1 martie, Noutăți la Muzeul Universității “George Emil Palade”

Distribuie pe:

Muzeul Universității “George Emil Palade” organizează astăzi, 1 martie, de la ora 13, primul tur ghidat din acest an, eveniment care își propune să inaugureze noul spațiu expozițional din Cetatea Medievală, Clădirea Manutanței, parter.

Cu acest prilej vor fi prezentate publicului larg cele mai recente exponate oferite prin amabilitatea membrilor comunității locale și academice, Diploma de Excelență și distincția “Fibula de la Suseni” acordate Universității mureșene și piese reprezentative din sfera colecției existente “Școala de altădată”. În acest context, va avea loc vernisajul secțiunilor dedicate medicinei militare și sportului universitar. Totodată, inițiatorii propun și o incursiune vizuală printre fotografiile selecționate, care redau istoria fostelor universități UMF și UPM.

“Ne continuăm misiunea de a fi aproape de comunitate, în calitate de partener al instituțiilor de cultură și de a aduce universitatea mai aproape de mureșeni. Ne dorim, de asemenea, să le oferim studenților noștri o pagină din istoria propriei lor deveniri”, a transmis conf. dr. Georgeta Fodor, coordonatorul Muzeului.

Evenimentul va fi acompaniat la vioară de Ricardo Honcea, membru al Orchestrei UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș.

Lasă un comentariu