Guvernul a decis reorganizarea activității în turism

Distribuie pe:

În ședința din 28 februarie 2024, Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, înființarea, organizarea și funcționarea agențiilor teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM) și turism.

Actul normativ stabilește mai multe măsuri care să permită desfășurarea, în cel mai scurt timp, într-un nou cadru organizatoric, a activităților ce vizează stimularea înființării și dezvoltării de IMM-uri și autorizarea în turism, care să se alinieze nevoilor antreprenorilor și structurilor turistice.

“Se înființează agențiile teritoriale pentru IMM-uri și turism (ATIMMT), la Ploiești, Constanța și Brașov, prin fuziunea celor nouă agenții pentru întreprinderi mici și mijlocii, prevăzute în anexa nr. 2 la HG nr. 864/2023 privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, prin preluarea activității și personalului agențiilor pentru IMM-uri și al reprezentanțelor teritoriale în domeniul turismului din cadrul Ministerului Economiei.

Agenția teritorială pentru IMM-uri și turism Ploiești, cu un număr de 83 posturi, este înființată prin fuziunea agențiilor pentru IMM-uri Ploiești, București și Craiova și prin preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism Bușteni, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Jiu și Mehedinți și va avea în subordine centrele teritoriale pentru IMM-uri și turism București, respectiv Craiova, conduse de directori adjuncți, numiți prin ordin al ministrului Economiei.

Agenția teritorială pentru IMM-uri și turism Constanța, cu un număr de 88 posturi, este înființată prin fuziunea agențiilor pentru IMM-uri Constanța, Iași și Târgu Mureș și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism Constanța, Iași, Tulcea, Bacău, Neamț, Suceava, Alba și Harghita. Va avea în subordine centrele teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Iași și Târgu Mureș, conduse de directori adjuncți, numiți prin ordin al ministrului Economiei.

Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Brașov, cu un număr de 86 posturi, este înființată prin fuziunea agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii Brașov, Timișoara și Cluj-Napoca și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj, Sibiu, Bistrița și Oradea. Va avea în subordine centrele teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Timișoara, Cluj-Napoca, conduse de directori adjuncți, numiți prin ordin al ministrului Economiei”, precizează Guvernul într-un comunicat de presă.

Toate cele trei agenții nou-înființate vor fi conduse de câte un director numit prin ordin al ministrului Economiei. (L.P.) (Sursa foto: pixabay.com)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu