Educație rutieră la Școala Gimnazială “Fogarasi Samuel” din Gănești

Distribuie pe:

Polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Târnăveni și Serviciului Rutier au desfășurat, zilele trecute, o activitate de educație rutieră la Școala Gimnazială “Fogarasi Samuel” din comuna Gănești.

Aceasta a avut drept scop prezentarea principalelor reguli de circulație, pe înțelesul elevilor.

S-au purtat discuții privind importanța comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii unor evenimente negative în trafic.

De asemenea, copiilor li s-a explicat să se deplaseze doar pe trotuar sau pe acostament și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, după ce în prealabil s-au asigurat corespunzător.

Elevii au primit și explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor de circulație în care pot fi implicați, în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun sau a microbuzelor școlare.

Au participat 70 de elevi și opt cadre didactice.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, întrucât regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate, indiferent de vârsta participanților la trafic, informează IPJ MUREȘ.

Lasă un comentariu