“Investiți în femei: Accelerați progresul”

Distribuie pe:

“Investiți în femei: Accelerați progresul” - este tema propusă anul acesta de Organizația Națiunilor Unite (ONU), de Ziua Internațională a Femeii, 8 Martie

Factorii politici trebuie să aprecieze, să recunoască și să țină seama de contribuția vitală pe care o aduc femeile în economiile din întreaga lume prin munca de îngrijire neremunerată. Femeile petrec de aproximativ de trei ori mai mult timp pentru această muncă decât bărbații și, dacă acestor activități li s-ar atribui o valoare monetară, aceasta ar reprezenta mai mult de 40% din PIB, la nivel mondial.

“Femeia Antreprenor” este programul lansat în luna martie de Ministerul Economiei, cu finanțare de 200 de milioane de lei de la bugetul de stat.

Vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM, sumă care poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Pot fi finanțate: achiziționarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, și activele corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness și altele; achiziționarea de echipamentele pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile; investiții în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web și promovare, inclusiv investiții pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Să aveți o primăvară senină! Multe bucurii și împliniri, în fiecare zi! ...și de 8 Martie!

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu