Klaus Iohannis la Congresul PPE: Tendințele naționaliste revizioniste, provocarea care iese în evidență în prezent

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Congresul PPE, că dintre toate provocările cu care ne confruntăm în prezent una iese în evidență și poate avea o repercusiune toxică asupra temeliei proiectului european - tendințele naționaliste revizioniste care se manifestă din ce în ce mai virulent în Europa.

“Dintre toate provocările cu care ne confruntăm astăzi una iese în evidență, pentru că poate avea o repercusiune toxică asupra temeliei proiectului european, și mă refer la tendințele naționaliste revizioniste care, din păcate, se manifestă din ce în ce mai virulent pe continentul nostru. Până la urmă ce înseamnă Uniunea Europeană? 27 de state care au aderat în mod voluntar și din proprie convingere la un set de principii. Noi împărțim aceleași valori și vrem să protejăm nivelul de bunăstare pe care l-am atins grație proiectului european. Uniunea Europeană este atractivă tocmai pentru că valorile sale de bază permit o viață cu un standard foarte înalt și facilitează acest lucru”, a declarat Klaus Iohannis, în discursul susținut la Congresul Popularilor Europeni, desfășurat la București.

Șeful statului a arătat că există persoane care doresc ca proiectul european să eșueze, iar campania pentru Parlamentul European “va fi atacată de tot felul de promisiuni și oferte”.

“Puteți să îi întrebați direct care este alternativa la proiectul care a adus 50 de ani de pace și prosperitate pe continentul nostru și veți vedea imediat cum se destramă întregul lor eșafodaj, pentru că alternativa acestor persoane gălăgioase, foarte vocale, este una sumbră, a resentimentelor și a unui egoism național, care a provocat dezastre umanitare, conflicte și războaie europene fratricide. Vă îndemn să folosiți campania pentru alegerile europene ca un prilej de revigorare a liberalismului în fața autocrațiilor care îngrădesc drepturile fundamentale ale omului”, a punctat Klaus Iohannis. (AGERPRES)

Lasă un comentariu