Investiție de 30 de milioane de euro la Aeroportul Transilvania

Distribuie pe:

Președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc, a declarat, într-o conferință de presă, că în acest an se vor realiza alte două investiții majore la Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș, în valoare totală de aproximativ 30 milioane euro, pentru extinderea platformei de parcare a aeronavelor și pentru dublarea suprafeței terminalului de pasageri.

“Se desfășoară lucrări ample la extinderea platformei de parcare a aeronavelor și la extinderea terminalului de pasageri. Este vorba despre un proiect finanțat de asemenea din fonduri europene, în valoare de aproape 30 de milioane de euro. Terminalul de pasageri va avea o suprafață utilă de aproape 10.000 de metri pătrați, deci va fi aproape dublu față de cel existent, de 5.000 de metri pătrați. Acest lucru înseamnă că terminalul, cu o suprafață și un spațiu mai semnificative, va putea deservi confortabil, în siguranță și la un nivel înalt, conform normelor europene, până la 1.000 de pasageri simultan. Platforma de parcare a aeronavelor va fi extinsă cu cel puțin 8.300 de metri pătrați. În prezent, parcarea permite staționarea a trei avioane mari. Dacă adunăm cele două platforme de parcare, în viitor vor putea staționa în total cinci avioane în incinta aeroportului”, a afirmat Peter Ferenc.

Președintele CJ Mureș a precizat că instituția pe care o conduce are 27 de proiecte europene câștigate cu o sumă totală de 623,1 milioane de lei, contribuția proprie fiind de 287,1 milioane de lei.

Lasă un comentariu