Milenialii vor deveni cea mai bogată generație!

Distribuie pe:

Cei născuți între anii 1980 și 1994, recunoscuți drept generația milenialilor, vor deveni cei mai bogați din istoria omenirii, conform unui studiu realizat de agenția britanică Knight Frank și citat de adevarul.ro.

Acest lucru se va întâmpla imediat după ce cele trei generații anterioare, care dețin averi uriașe în domeniul imobiliar, vor dispărea.

Astfel, în următoarele două decenii, va avea loc un transfer masiv de bogăție și active, ceea ce va face din mileniali cea mai bogată generație din toate timpurile.

Potrivit studiului, atunci când generația tăcută (cei născuți între anii 1925 și 1945), generația baby-boomerii (născuți între anii 1946 și 1964) și cea mai vârstnică parte a generației X (cei născuți între anii 1965 și 1979) vor muri, se vor elibera 2,5 trilioane de lire sterline din averea ținută în casele lor.

O analiză efectuată în urmă cu un an de Savills a arătat că persoanele de peste 65 de ani au 2.588 de miliarde de lire sterline alocate în imobiliare, astfel: 2.183 de miliarde de lire sterline în proprietăți rezidențiale, 405 miliarde de lire sterline în chirii și doar 147 de miliarde de lire sterline în datorii ipotecare.

Raportul anual al agențiilor imobiliare arată că trecerea averii în mâinile tinerei generații va duce la apariția unor noi tendințe în ceea ce privește achiziția de proprietăți, întrucât milenialii se vor orienta către locuințe mai prietenoase cu mediul, vor cumpăra bunuri mai ecologice și vor face investiții mai durabile.

“Implicațiile pentru managerii de investiții și consilierii financiari, sau pentru oricine altcineva care lucrează cu aceste noi generații care vor deveni mai bogate, vor fi destul de semnificative”, a declarat Liam Bailey, director global de cercetare la Knight Frank. (Sursa foto: pexels.com)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu