Caracteristicile sufletelor bătrâne

Distribuie pe:

Conceptul de suflet bătrân își are originile în taoism, un sistem de credințe conform căruia ființele umane nu sunt doar materie, ci și suflet, spirit și energie, iar când sufletul ajunge la etapa finală a călătoriei, în care a trăit multe experiențe, trebuie să predea cuiva cunoștințele acumulate.

Acest lucru se întâmplă pentru că, potrivit taoiștilor, citați de dozadesanatate.ro, calea fiecărui suflet se termină cu integrarea în Univers și trecerea într-un plan astral. Taoiștii prezintă și caracteristicile din care ne putem da seama dacă suntem suflete bătrâne.

Trăiesc în detașare - Sufletele bătrâne nu sunt atașate de plăcerile materiale sau sexuale. Se simt confortabil în orice moment și nu depind de situațiile exterioare pentru a fi fericite. Este ușor să recunoaștem sufletele bătrâne pentru că nu caută faima sau recunoașterea. Pentru ele, nimic nu are valoare pe plan cosmic în afară de umila lor existență.

Satisfacția deplină vine de la sine - Dacă ești un suflet bătrân, nu vei fi interesat să faci bani pentru a obține un statut social sau pentru a accede economic într-un mediu special. Vei merge împotriva a ceea ce îi face pe alții fericiți, pentru că te simți mulțumit de acțiunile tale și cu ceea ce ai. Sufletele bătrâne caută fericirea interioară, așa că este firesc să aleagă o cale opusă celei urmate de restul societății.

Un pilon sau un sprijin pentru ceilalți - Pentru un suflet bătrân, este foarte obișnuit ca oamenii, fără un motiv aparent, să îl abordeze pentru a-i povesti problemele lor personale. Acest lucru se întâmplă pentru că cei din jur văd în el pe cineva în care pot avea încredere, iar încrederea pe care o transmite celorlalți este esențială pentru a stabili o bună comunicare.

Sunt persoane unice și diferite - Cu toții suntem unici, însă sufletele bătrâne au un mod diferit de a vedea lucrurile. De exemplu, nu le place să doarmă prea mult și au nevoie de timp pentru a interacționa cu eul lor interior.

De asemenea, se bucură de singurătate, petrec mult timp în contact cu natura și sunt oameni care manifestă o maturitate mai mare decât vârsta lor biologică.

Au abilități artistice - În general, sufletele bătrâne sunt oameni care sunt dedicați artei, culturii și literelor. Sunt înclinați spre activități artistice care le permit să se dezvolte. Meditația le este caracteristică, iar prin muzică ating niveluri înalte de conștiință și obțin relaxarea necesară pentru a descoperi partea interioară a ființei lor. Prin literatură, transmit mesaje, iar pictura dezvoltă în sufletele bătrâne un angajament uman.

Ai îndoieli cronologice - Dacă ești un suflet bătrân, cel mai probabil te atrag îmbrăcămintea, muzica, obiceiurile și detaliile din altă epocă. Sufletele bătrâne simt că trăiesc într-un alt timp.

Ești o persoană foarte matură - Modul tău de a percepe lucrurile sau de a le analiza nu se potrivește cu opinia celor din jur. Aceasta este o problemă caracteristică atunci când ești un suflet bătrân. Îți este greu să interacționezi și să te împrietenești cu oameni de vârsta ta, deoarece simți că nu poți vorbi despre ceva interesant cu ei.

Analiza, o activitate preferată - Sufletele bătrâne gândesc constant și analizează motivele, cauzele și caracteristicile lucrurilor. Pentru ele, orice mic detaliu este demn de luat în seamă. Dacă ești un suflet bătrân, probabil că vrei să știi mai multe și rar te mulțumești cu un răspuns simplu.

Empatia, principala caracteristică - O altă calitate a sufletelor bătrâne este faptul că au capacitatea de a-i asculta pe ceilalți fără a-i judeca sau critica. Empatia este necesară pentru a învața să funcționeze în lume și pentru a evita problemele generate de lipsa de comunicare și încredere. Oamenii cu suflet bătrân sunt capabili să se pună cu ușurință în pielea altora pentru a-i ajuta să înțeleagă ce li se întâmplă. Este ceva complet înnăscut, nu învățat.

Își dau seama imediat de ce sunt capabili oamenii - A fi un suflet bătrân îți permite să descifrezi cu ușurință felul în care sunt oamenii. Instinctul te dezamăgește rar, așa că știi rapid cât de sincer este cineva și dacă poți sau nu avea încredere în el.

Conștientizează existența umană în profunzime - Sufletele bătrâne sunt într-o continuă căutare a sensului vieții, a sufletului pereche. Pentru ei, existența este e lungă aventură, presărată cu numeroase obstacole, care au rolul de a le oferi cele mai importante lecții de viață. Deseori se pot lăsa copleșiti de sentimente, tocmai pentru că simt totul atât de intens. Nu pot începe relații decât cu persoane care le îndeplinesc în mod strict toate cerințele și tocmai de aceea de foarte multe ori nu au de unde să aleagă. Alegerile înțelepte le diminuează numărul opțiunilor și le este mult mai greu să găsească dragostea. Ele vor o relație doar cu sufletul pereche. (Sursa foto: pixabay.com)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu