Rusia – Invective de la cel mai înalt nivel la adresa României

Distribuie pe:

Puterea de la Moscova de astăzi este un amestec de kaghebism mental represiv comunist, pe de-o parte, și reflexele lumii mafiote, pe de cealaltă parte. Șovinismul rusesc, imperialismul sovietic și violența gang-urilor de la periferia Petersburgului se întâlnesc într-un cocktail letal care se prezintă a fi cea mai mare amenințare la adresa umanității din ultimele, deloc puține, decenii.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, în contextul ocupației militare sovietice, Rusia a orchestrat un jaf uriaș la adresa României. Despăgubirile României către URSS fuseseră stabilite prin Tratatul de Pace de la Paris din 1947 la 300 milioane de dolari, însă cea mai sistematică acțiune de spoliere a fost cea dirijată de guvernul sovietic prin așa-zisele “societăți mixte”, cunoscute drept “sovrom”, prin care suma totală obținută de ruși între 1945 și 1956 a crescut de la 300 milioane de dolari la peste peste 2 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 30 miliarde de dolari la paritatea din zilele noastre.

“Românii nu sunt o națiune”, afirmă un personaj josnic deținând drept singură preocupare cea de a fi prima slugă a celui mai mare criminal din secolul XXI, dictatorul Putin. Declarația este atât de ofensatoare încât nu face decât să confirme faptul că Rusia a reintrat în cea mai delirantă dinamică stalinistă. Ce este cel mai trist este că, nu de puține ori, oameni trăitori în țări în care teroarea nu este la ea acasă precum în Rusia, s-au arătat fascinați de acest pumn al Moscovei gata de a fi aruncat înspre toate zările precum buzduganele barbarilor de altădată. Cât, revenind asupra discuției care a generat invectivele oficiale ale Rusiei de la cel mai înalt nivel, cea cu privire la Rezoluția Parlamentului European privind tezaurul românesc furat de Rusia sovietică, trebuie să spunem câteva lucruri importante, pe lângă cele cunoscute de toată lumea care a urmărit acest caz școală de încălcare a oricăror norme și de evident rapt conform reglementărilor existente în Dreptul Internațional.

Dezastrul reprezentat de tâlhăria aceasta denumită “sovrom” a marcat pentru zeci de ani economia românească și a generat câteva efecte teribile: sărăcirea cronică a populației, îngreunarea reconstrucției României după cel de-Al Doilea Război Mondial, deturnarea resurselor naturale ale țării în direcția sovietică, preluarea de către ruși a unor zăcăminte minerale rare ori cu caracter strategic și lipsirea industriei românești de materii prime de maximă importanță, fapt care a produs un handicap istoric de dezvoltare economică.

Așa a arătat “tovărășia comunistă” pe care Rusia a oferit-o în locul retrocedării tezaurului confiscat ilegal după revoluția bolșevică! Și așa ar arăta oricând orice model apropiat de ceea ce servește astăzi lumii întregi Rusia: înșelăciune, minciună dusă la paroxism, șantaj, regim de forță brută și terorism de stat! (sursa - www.facebook.com/DeputatDanielGheorghe/)

Daniel Gheorghe, deputat în Parlamentul României

Lasă un comentariu