Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei - Ghiozdane cu rechizite, oferite în dar elevilor din parohia Țigmandru, protopopiatul Sighișoara

Distribuie pe:

În data de 23 martie 2024, un număr de 20 de copii din Parohia Ortodoxă Țigmandru, protopopiatul Sighișoara, au participat la o întâlnire catehetică la finalul căreia au avut parte de o surpriză inedită - au primit în dar ghiozdane noi echipate cu rechizite și dulciuri. Acțiunea a fost organizată de Arhiepiscopia Alba Iuliei, prin Departamentul de tineret și Biroul de cateheză - Structura de tineret pentru județul Mureș, în parteneriat cu RUA (Români Uniți Acasă) - MsNews, cu sprijinul unei societăți comerciale furnizoare de echipamente de birou din Târgu Mureș.

Scopul acestei inițiative a fost acela de a sprijini copiii de vârste diferite, începând de la clasa pregătitoare și până la clasa a VIII-a, cu materialele necesare desfășurării studiilor în condiții optime. Totodată, acțiunea de față a avut și scopul de a-i recompensa pe micii creștini care se străduiesc să obțină rezultate cât mai bune la învățătură și să devină membri dedicați ai societății și ai comunității parohiale, răspunzând afirmativ la chemările Bisericii, prin frecventarea cu regularitate a slujbelor religioase, dar și a activităților dedicate acestora. Astfel de acțiuni cristalizează exemplul de implicare socială și manifestarea valorilor creștine fundamentale, dar și solidaritatea față de aproapele nostru.

De asemenea, prezența părintelui Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, cel care a și adus bogatele daruri tinerilor noștri învățăcei, a încununat evenimentul cu un bogat cuvânt de învățătură prin care sfinția sa a subliniat importanța mersului la școală și a învățării, precum și metodele prin care putem fi buni creștini în societatea actuală, îndemnându-i pe tineri să fie ascultători, amintind că fiecare este vegheat permanent de un înger păzitor.

Suntem datori fiecare în parte, mădulare vii ale Bisericii, a face astfel de fapte bune, pentru a împlini cuvântul Scripturii: “Fiți milostivi, precum și Tatăl vostru cel Ceresc milostiv este” (Luca 6, 36). Fiecare zi a vieții noastre este necesar să fie constructivă pentru mântuirea noastră și inspirată din “seva” Duhului Sfânt care, în special la sfintele slujbe ale Bisericii, se revarsă asupra noastră. Mulțumim Tatălui Ceresc pentru toate binefacerile revărsate asupra parohiei noastru, rugându-L ca și de acum înainte să mai putem desfășura activități similare.

Pr. Gheorghe Mihăilă, paroh al Parohiei Ortodoxe Țigmandru

Lasă un comentariu