Zau de Câmpie: “Festivalul Bujorului la Castel”

Distribuie pe:

În perioada 23-29 aprilie, Asociația Visit Mureș va organiza “Festivalul Bujorului la Castel” pe domeniul Castelului Ugron din Zau de Câmpie, în perioada de înflorire a bujorului de stepă din unica rezervație de acest gen din Europa.

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Mureș a aprobat darea în folosință gratuită a terenului aferent Castelului Ugron, în vederea organizării acestui festival. Asociația Visit Mureș va suporta din bugetul propriu cheltuielile de racordare la rețeaua electrică, contravaloarea consumului de energie electrică și întreținerea imobilului și va răspunde de siguranța și securitatea participanților la eveniment.

Conform Agerpres, custodele Rezervației de Bujori de Stepă de la Zau de Câmpie, Ciprian Cenan, a postat recent pe Facebook fotografii cu primii muguri de bujori.

Rezervația de Bujori de Stepă (Paeonia tenuifolia) de la Zau de Câmpie, unică din Europa și cel mai înalt loc din lume în care această floare s-a adaptat, este situată la 5 kilometri de centrul comunei, într-un cadru natural neatins de modernizare, în mijlocul naturii.

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie înfloresc în perioada aprilie-mai, uneori până în iunie, în funcție de temperatură, rămân înfloriți doar șapte zile, au o înălțime între 10 până la 30 de centimetri și au florile de culoarea roșu aprins, fapt ce le conferă un farmec unic.

În ultimii ani, Rezervația de Bujori de Stepă de la Zau de Câmpie este vizitată de mii de turiști în perioada de înflorire a florilor.

Lasă un comentariu