Cum să (te) ratezi cu succes: “Unchiul Vania” de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru, la Sala Mare

Distribuie pe:

Universul fascinant și inepuizabil al lui Cehov e transpus pe scena Companiei “Liviu Rebreanu” de către regizorul Sorin Militaru, într-o montare fidelă textului și accesibilă publicului contemporan.

“Unchiul Vania” este una dintre piesele de teatru considerate reper pentru Anton Pavlovici Cehov.

Publicat inițial în 1898 și montat pentru prima dată zece ani mai târziu, la Teatrul de Artă din Moscova, textul dramaturgului rus ne prezintă povestea profesorului Aleksandr Vladimirovici Serebriakov și a familiei sale.

Profesorul, aflat acum la cea de-a doua căsnicie, o aduce pe mult mai tânăra sa soție, Elena Andreevna, la moșia pe care o deține. Aici locuiesc Ivan Petrovici Voinițki, unchiul Vania, fratele primei soții a profesorului, care administrează domeniul, Sonia Aleksandrovna Serebriakov, fiica profesorului din prima căsătorie, și Maria Vasilevna Voinițki, mama primei soții a profesorului.

Printre celelalte personaje din text se regăsește Mihail Lvovici Astrov, doctorul local, oaspete regulat al casei.

La moșia Serebriakov aparent nu se întâmplă nimic, fapt caracteristic lumii cehoviene, dar, în același timp, în mințile și în sufletele personajelor se întâmplă enorm de multe. Sonia este îndrăgostită pătimaș de Astrov, dar nu se consideră demnă de acesta. Astrov și Vania sunt îndrăgostiți de fermecătoarea Elena. Fiecare trăiește în lumea lui, prins în capcana plictiselii și a lipsei de încredere.

Toate gândurile ascunse ies până la urmă la iveală, totuși, fără a modifica prea mult regulile unui astfel de univers rigid.

Din distribuție fac parte actorii: Dan RĂDULESCU - Serebriakov Aleksandr Vladimirovici, Loredana DASCĂLU - Elena Andreevna, Larisa DOBRIN - Sofia Aleksandrovna (Sonia), Gabriela BACALI - Voinilkaia Maria Vasilievna, Mihai CRĂCIUN - Voinițki Ivan Petrovici (Unchiul Vania), Costin GAVAZĂ - Astrov Mihail Lvovici, Ion VÂNTU - Teleghin Ilia Ilici, Cristina HOLTZLI - Marina, Ștefan MURA și Cristian IORGA - Doi argați.

Regia artistică e semnată de Sorin MILITARU, scenografia a fost realizată de Alina HERESCU, compozitor este Ovidiu ILOC, asistent de scenografie este Aurel ASANACHE, sufleor este Laura MOLDOVAN, iar regia tehnică este asigurată de Laurențiu BARNEA. Traducerea piesei îi aparține Ralucăi RĂDULESCU.

“Pesemne, Sorin Militaru a nutrit dorința de a face un spectacol despre plictiseală. Despre monotonie. Despre ratare. I-a reușit.” (Mircea Morariu, Ratarea și plictisul pe contributors.ro)

Spectacolul are o durată de 2 ore și 30 minute (cu pauză) și e recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Reprezentația va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul

www.teatrunational.biletmaster.ro

Biletele în format fizic pot fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 09.00-19.00. Biletele pot fi achiziționate și începând cu o oră înaintea reprezentațiilor, la fața locului.

PR Marketing

Lasă un comentariu