Rapid - FCSB, mutat de pe Arena Națională?

Distribuie pe:

Ultima etapă a play-off-ului din Superligă, ediția 2023/2024, ar putea fi perturbată de un eveniment sportiv neașteptat. Așadar, în ultima etapă a play-off-ului, programată în weekend-ul 18-19 mai, ar trebui să se întâlnească față-n față rivalele Rapid și FCSB, pe Arena Națională. Cu toate acestea, sunt șanse foarte mici ca acest lucru să se mai întâmple. Se pare că cea mai mare arenă a țării va fi ocupată de o altă competiție, în acea perioadă. Exact în weekend-ul 18-19 mai, se va organiza o nouă ediție a întrecerii automobilistice Ro Drift! “Pe 18-19 mai cucerim Arena cu un spectacol grandios al cailor-putere! Fii sigur că fiecare clipă de așteptare va fi pe deplin recompensată, deoarece acest timp suplimentar ne oferă oportunitatea de a pregăti momente absolut uluitoare!”, s-a anunțat pe pagina de Facebook a RoDrift. Așadar, va fi aproape imposibil ca derby-ul dintre Rapid și FCSB să se dispute, atunci, pe Arena Națională. Singura soluție ar fi reprogramarea acestuia una sau două zile mai târziu, pentru ca evenimentul automobilistic să-și încheie treburile în jurul arenei. “Ufff… Nu am știu acest lucru. Dacă e deja luată Arena Națională, atunci va fi Giulești. Din păcate, nu avem alt stadion cu o capacitate mai mare pe care să jucăm”, a reacționat acționarul celor de la Rapid, Victor Angelescu, conform fanatik.ro.

Dinamo a învins în turul optimilor European League!

Campioana Dinamo București a învins marți, pe teren propriu, formația Bjerringbro-Silkeborg, scor 37-34 (18-16), în manșa tur din optimile European League la handbal masculin. Returul se va disputa în 2 aprilie, în Danemarca, pentru un loc în sferturile competiției. Principalii marcatori ai partidei au fost Rosta 9 goluri, Zeinelabedin Ali 6, Cindric 6, pentru Dinamo, respectiv Lenbroch 7, Bogojevic 7, pentru echipa daneză. În grupa principală IV, Dinamo București a obținut rezultatele: 33-35 și 27-31 cu Sporting CP, 33-23 și 33-25 cu CSM Constanța. Dinamo a încheiat pe locul 3, cu 4 puncte și a prins locul de play-off. La rândul său, CSM Constanța a fost pe locul 4, după rezultatele 23-33 și 25-33 cu Dinamo București, respectiv 29-32 și 31-35 cu Fuchse Berlin. CSM a ratat calificarea mai departe, în condițiile în care a început în preliminarii, eliminând finalista din 2023, Fraikin Granollers, iar în grupa preliminară H a încheiat lider. Câștigătoarele din dubla manșă vor evolua apoi în sferturile de finală, în 23 și 30 aprilie, cu echipele care s-au clasat pe primul loc în cele patru grupe principale, adică HBC Nantes, Skjern Handbold, SG Flensburg-Handewitt și Sporting CP. Ulterior, câștigătoarele din sferturile de finală vor juca în cadrul Turneului Final Four (semifinale, finale). Fuchse Berlin este deținătoarea trofeului.

Presa din Spania a remarcat un român după înfrângerea cu Columbia

România a fost învinsă de Columbia, scor 2-3, într-un amical desfășurat la Madrid, pe Wanda Metropolitano. Jurnaliștii de la Marca au analizat meciul și au scos în evidență un tricolor. Este vorba despre Ianis Hagi. Fiul “Regelui” a reușit să înscrie și a impresionat prin jocul său foarte bun. Celebra publicație iberică l-a lăudat pe Ianis, dar a precizat că reușita a venit după o gafă uriașă în defensiva sud-americanilor. “În minutul 56 al meciului, Ianis Hagi a intrat pe teren. Vorbim despre fiul legendarului Gică Hagi, cel care a înscris împotriva Columbiei la Cupa Mondială din 1994. Din acel moment, echipa condusă de Edi Iordănescu s-a trezit la viață! Același Hagi a reușit să reducă din diferență în minutul 84, făcându-l mândru pe tatăl său, prezent pe stadionul Wanda Metropolitano. Golul a venit însă după o eroare gravă a lui Jefferson Lerma”, au scris jurnaliștii spanioli de la Marca. Fostul căpitan al echipei naționale consideră că Ianis Hagi a făcut un meci excepțional împotriva Columbiei și e convins că fiul “Regelui” merită să fie titular la EURO. De asemenea, Gică Popescu a analizat meciul și crede că înfrângerea îl poate ajuta pe Edi Iordănescu să identifice punctele slabe înainte de turneul final din Germania. “Dacă aș vorbi despre Ianis Hagi, aș fi subiectiv datorită relației pe care o am cu el, dar după atitudintea cu care a intrat azi, își merită postul de titular. A recuperat mingea la golul pe care l-a marcat, a mai avut câteva acțiuni bune. Eu cred că va fi titularul de la Euro. Jucătorii care au venit de pe bancă au intrat bine, au împins jocul mai aproape de poartă. Se repetă istoria acelor meciuri. Și cu Elveția am egalat pe final. Cred că nu putem avea dubiu față de valoarea adversarului de azi. Știți bine că nu au mai pierdut un meci oficial din 2022. Au jucători care joacă la cel mai bun nivel. Mai sunt 3 luni până la turneul final, trebuia sa vină un meci care să ne arate și părțile mai puțin bune, pe care nu le scoți în evidență când câștigi. În repriza a doua ne-am apropiat de poartă, am reușit să și marcăm. Moldovan a apărat bine, a scos câteva mingi grele. E bine că am jucat contra unor adversari de alt calibru, lucru care nu se mai întâmplase. Trebuie să recunoaștem, în preliminarii nu am avut adversar de prim rang. Trebuie să tragem concluziile după aceste două meciuri. Mai sunt 3 luni de zile, Edi o să vadă ce mai are de reglat, mai avem încă două amicale. Sunt convins că această înfrângere va aduce mai multe plusuri decât ar fi adus un rezultat de egalitate”, a spus Gică Popescu, potrivit as.ro.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu