Ciprian Dobre: După intrarea în Spațiul Schengen aerian și maritim, obiectivul este clar: aderarea României cu frontierele terestre

Distribuie pe:

România a făcut primul pas către spațiul Schengen, acesta fiind unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a țării noastre. Începând cu 31 martie, țara noastră a aderat la Spațiul Schengen cu frontiere aeriene și maritime.

Până acum, România a urmat un drum lung. Ridicarea vizelor din 2002 și admiterea în UE în 2007 au fost etape majore în parcursul nostru de până azi.

“Intrarea în Spațiul Schengen aerian este un beneficiu clar pentru români și o victorie pentru România europeană. Începând de duminică, 31 martie, țara noastră a cules roadele unui efort politic de ani de zile, iar liberalii au avut un rol esențial în acest efort. După un traseu plin de provocări, după ce am dovedit că România este un partener serios în Uniunea Europeană, ne putem bucura împreună de Air Schengen și ridicarea frontierelor maritime. Următorul nostru obiectiv este unul extrem de clar: să aderăm pe deplin la Spațiul Schengen, inclusiv cu granițele terestre, cât mai repede posibil. PNL va folosi în continuare toate mijloacele aflate la dispoziția sa pentru ca aderarea României la Spațiul Schengen să se realizeze și cu frontierele terestre. Recent, PNL a reușit să includă în Manifestul Congresului PPE de la București un angajament explicit ca aderarea completă a României la Spațiul Schengen să se realizeze cât mai rapid. Acest efort va continua și pe alte direcții”, a spus Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș.

Președintele României, președintele PNL Nicolae Ciucă, miniștrii Justiției, Internelor și Externelor, împreună cu europarlamentarii liberali s-au luptat ani de zile pentru intrarea României în Schengen, pentru îndeplinirea tuturor condițiilor tehnice și pentru convingerea tuturor partenerilor noștri din Uniunea Europeană.

Toți românii care pleacă sau vin în România, printr-unul din cele 17 aeroporturi din țară, beneficiază de la 31 martie de ridicarea controalelor la punctele de frontieră. În 2023, pe aeroporturile din România au fost înregistrate peste 160.000 de curse, din care aproximativ 66% au fost zboruri Schengen.

Biroul de Presă al PNL Mureș

Lasă un comentariu