La Târgu Mureș - Marșul pentru Viață a reunit numeroși tineri, clerici și credincioși

Distribuie pe:

Sâmbătă, 30 martie 2024, municipiul Târgu Mureș a găzduit manifestarea de suflet cunoscută sub denumirea de Marșul pentru Viață, ajunsă anul acesta la cea de-a XIV-a ediție. Derulat sub genericul “Construim pentru viață”, evenimentul a reunit peste 1.000 de clerici, credincioși și tineri de pe raza administrativă a protopopiatului Târgu Mureș, care au străbătut Piața Trandafirilor și Piața Teatrului din municipiu, cu toții oferind o mărturie sinceră privind importanța promovării și susținerii dreptului la viață. Îndătinata manifestare a debutat la ora 11.00, locul de întâlnire a participanților fiind Piața Teatrului. În debutul întâlnirii, participanții au rostit împreună rugăciunea “Tatăl nostru”, subliniind astfel unitatea în ceea ce privește dorința fermă a apărării și promovării dreptului la viață.

În prima parte a evenimentului, reprezentanții cultelor religioase și ai asociațiilor pro-viață au rostit mai multe alocuțiuni, în care a fost subliniată importanța promovării și susținerii dreptului la viață. În continuare, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu și, în cuvântul rostit, a apreciat și felicitat prezența numeroasă a preoților și credincioșilor de pe întreg cuprinsul protopopiatului la această întâlnire pro-viață. De asemenea, referindu-se la versetele Psalmului 138 - “Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele” -, părintele consilier cultural a subliniat câteva aspecte ale unicității vieții persoanei umane, de la concepție până în clipa morții naturale.

În continuare, părintele Răzvan Șulea, protoiereu al protopopiatului Târgu Mureș, a dat citire mesajului adresat participanților la Marșul pentru Viață de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, mulțumind pe această cale tuturor persoanelor care au ales să se implice activ în organizarea acestui eveniment. Îndată după acest moment, s-au adresat celor prezenți părintele Ioan Fărcaș, din partea Protopopiatului Greco-Catolic Târgu Mureș, precum și reprezentanții cultelor romano-catolic și baptist. Alocuțiuni au rostit și dr. Iulia Rădeanu, președintele Asociației “Generații iubite și ocrotite” - GIO, și Rodica Baciu, președintele Fundației “Mater” din Târgu Mureș. A urmat un moment artistic, în cadrul căruia interpreta de muzică populară Ionela Moruțan a interpretat mai multe pricesne și cântece dedicate mamelor creștine.

Înainte de a mărșălui propriu-zis pentru viață, toți cei prezenți și-au unit sufletele și glasurile într-un singur cor, interpretând la unison cunoscuta priceasnă “O, Măicuță Sfântă”. Apoi, numeroșii participanți au pornit la pas pe străzile municipiului, purtând în mâini pancarte prin intermediul cărora au subliniat unicitatea fiecărei ființe umane, dreptul la viață al tuturor oamenilor, dar și importanța sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. Traseul urmat în cadrul manifestării din această zi a fost: Piața Teatrului - Piața Trandafirilor - Palatul Culturii - Catedrala mică (“Bunavestire”) - Piața Trandafirilor - Catedrala Mare (“Înălțarea Domnului”) - Piața Teatrului.

Ca de fiecare dată, pe parcursul Marșului, participanții au intonat cântece și slogane cu mesaje sugestive, subliniind astfel importanța apărării vieții și a familiei tradiționale. (sursa și foto - reintregirea.ro; foto credit: Ioana Porav)

Lasă un comentariu