Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie pe:

În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de proiecte majore pentru dezvoltarea județului Mureș. O parte din acești bani au fost cheltuiți pentru modernizarea rețelei de drumuri.

În perioada 2020-2024 peste 150 km de drumuri din județ au fost reasfaltate. Am reabilitat complet tronsoanele Sighișoara-Agnita și drumul Ungheni-Mica-Târnăveni. Lucrările efectuate au cuprins lărgirea drumului, turnarea unui nou strat de asfalt, modernizarea căilor de acces, a podurilor, a căilor de acces la proprietăți precum și realizarea de stații de autobuze pe marginea drumului.

A fost finalizată lărgirea și reasfaltarea drumurilor județene Breaza-Glodeni-Voivodeni și Archita-Mureni. Lucrări de lărgire a drumurilor sunt în curs de desfășurare şi pe tronsonul Târgu Mureș - Livezeni- Maiad iar în câteva săptămâni condițiile de trafic vor fi mai sigure în această zonă.

"Dezvoltarea județului depinde de existența unei rețele de drumuri care să îţi permită să ajungi dintr-un punct în altul rapid și în siguranță, motiv pentru care am pus întotdeauna accent pe modernizarea drumurilor județene" – a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Pe lângă întreținerea și repararea rețelei de  700 km de drumuri din județ, Consiliul Județean Mureș elaborează proiecte şi de modernizare și reabilitare completă a acestora. De exemplu, avem un proiect câștigat deja pentru modernizarea drumului dintre Târgu Mureș și Band.

"Nu ne vom opri aici. Întotdeauna am folosit fondurile europene în mod eficient, aceste fonduri au fost foarte utile şi au fost folosite întotdeauna în mod corespunzător. Trebuie să fim prezenți și de acum înainte în Parlamentul European, astfel încât să folosim resursele pe care le avem la dispoziție în beneficiul comunității noastre! Putem dezvolta județul nostru doar prin păstrarea unității și stabilității" – a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Foto: Bereczky Sándor

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu