Orientul Mijlociu - Președintele Iranului - răspuns “sever și dureros” dacă interesele sale sunt vizate

Distribuie pe:

Președintele Ebrahim Raisi a avertizat că “cea mai mică acțiune împotriva intereselor Iranului” va fi întâmpinată cu un răspuns “sever, amplu și dureros”. Luni, într-o convorbire cu Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, președintele a spus că recentul atac al Iranului asupra Israelului a fost un act de “legitimă apărare”: “Așa cum am anunțat deja oficial, operațiunea Promisiunea cinstită a fost realizată cu succes cu scopul de a pedepsi agresorul. Acum declarăm ferm că cea mai mică acțiune împotriva intereselor Iranului va fi întâmpinată cu siguranță cu un răspuns sever, amplu și dureros împotriva tuturor făptuitorilor săi”.

“Promisiunea cinstită” a fost numele dat atacului fără precedent al Iranului, cu drone și rachete lansate asupra Israelului timp de cinci ore și aproape în întregime interceptate de armata israeliană și aliații săi. Israelul a promis că va răspunde, sens în care își evaluează opțiunile.

În convorbirea citată, apel, Emirul Qatarului “a subliniat necesitatea de a reduce toate formele de escaladare și de a se evita extinderea conflictului în regiune”, potrivit unui comunicat difuzat de agenția de știri de stat Sheikh Tamim, citată de CNN.

Cu puțin timp înainte, un oficial iranian amenința că țara sa este pregătită să folosească “arme pe care nu le-a mai folosit niciodată” și că “are planuri pentru toate scenariile”, potrivit Jerusalem Post și The Economic Times. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu