La UMFST “George Emil Palade” Târgu Mureș - A doua ediție a Conferinței naționale cu participare internațională “Tehnologia & iHealth în medicina secolului XXI”

Distribuie pe:

Conferința este organizată de Academia de Științe Medicale și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, în perioada 17-19 aprilie, sub genericul “George Emil Palade - 50 de ani de la decernarea premiului Nobel (1974-2024)”.

“Faptul că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la decernarea Premiului Nobel savantului George Emil Palade, am considerat că este important să omagiem și noi acest moment. UMFST Târgu Mureș poartă numele lui George Emil Palade și de aceea am pus pe materialele conferinței și pe program imaginea savantului român”, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al conferinței, Grigore Iuga, din partea Academiei de Științe Medicale.

Conferința Națională “Tehnologia & IHealth în Medicina Secolului XXI”, inițiată în anul 2022, la Târgu Mureș, este un proiect național care dorește să scoată în evidență faptul că România are nevoie să se concentreze pe ce înseamnă viitor, iar “viitorul în medicină este tehnologia și inovația”.

“Față de prima ediție, din 2022, avem mai multe secțiuni și mai mulți lectori. În acest an avem 262 de lucrări prezentate de 262 de speakeri. Față de ediția precedentă din 2022, avem cu șase secțiuni în plus. Speaker-ii sunt din toată țara, inclusiv membri ai Academiei Române, din Germania și din SUA”, a arătat Grigore Iuga.

Între numeroșii lectori înscriși la manifestare se regăsesc și academicienii Nicolae Ghilezan, Nicolae Zamfir și Dan Tufiș, precum și alte nume mari ale medicinei românești.

“Conferința are caracter pluridisciplinar și se adresează medicilor specialiști, specialiștilor din domeniul IT și din domeniul ingineriei medicale, bioinformaticienilor, biochimiștilor și bioinginerilor”, a precizat reprezentantul Academiei de Științe Medicale.

Lasă un comentariu