Rezultatele acțiunilor pentru siguranța comunității în minivacanța 1-6 mai 2024

Distribuie pe:

Efective suplimentare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost angrenate în activitățile specifice de menținere a ordinii și siguranței publice, în minivacanța ocazionată de Ziua Internațională a Muncii și Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

Zilnic, peste 170 de polițiști au acționat în sistem integrat, împreună cu celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a menține un grad optim de ordine publică, pentru a asigura desfășurarea în condiții normale a traficului rutier și pietonal și pentru a preveni și combate săvârșirea unor fapte antisociale, de natură penală sau contravențională.

O atenție deosebită a fost acordată zonelor din preajma bisericilor și a lăcașurilor de cult, pentru ca manifestările religioase să nu fie tulburate de evenimente nedorite.

În perioada 1-6 mai 2024, polițiștii au intervenit la 795 de evenimente, toate semnalate prin Sistemul Național Unic al Apelurilor de Urgență 112.

În cadrul activităților, polițiștii au legitimat 2.321 de persoane și au verificat 1.513 autovehicule. În total, polițiștii au constituit

91 de filtre și au desfășurat activități specifice în cadrul a peste 100 de acțiuni punctuale organizate în întregul județ.

Au fost constatate 115 infracțiuni, din totalul acestora, 21 reprezentând infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 637 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 307.900 de lei.

Dintre acestea, 579 au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 45 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991R, iar restul în acord cu alte acte normative în vigoare.

Ca măsuri complementare, pe linie rutieră, au fost reținute 64 de permise de conducere și retrase 37 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada de referință au fost efectuate 569 de testări cu aparatul etilotest și alte 33 cu aparatul Drugtest.

Polițiștii continuă să acționeze pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Cetățenilor care încă se află în vacanță le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie cu incidente neplăcute, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo și de trafic și să nu omită să își aloce pauzele necesare.

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu