Vinul, ambasadorul României în Italia și nu numai!

Distribuie pe:

România are vinuri premium care merită să fie băute de străini. Asta ar fi concluzia pe scurt a lansării de carte „50 vinuri românești întâlnesc 50 preparate italiene", a cunoscutului somelier italian de origine română, doamna Marinela Vasilica Ardelean. Lansarea cărții, însoțită de o degustare de vinuri italiene și românești, a avut loc vineri, 12 decembrie, în cadrul Hotelului „Privo", din Târgu-Mureș.

Autoarea cărții a fost desemnată cel mai bun somelier din România în anul 2014, fiind brand-manager la una dintre cele mai importante companii de producători de vinuri din Italia, și în această calitate a decis să scrie această carte cu scopul de a prezenta lumii bogăția viticolă a țării noastre, care din păcate nu este exploatată suficient la nivel internațional. Cei 50 de producători de vinuri premium românești au fost atent selecționați, fără influențe comerciale, pentru a putea veni în fața occidentalilor cu adevăratele valori naționale. Alegerea preparatelor italiene a fost făcută cu ajutorul unor bucătari italieni din cadrul unor restaurante de tradiție, care au apreciat valoarea vinului românesc. Din cadrul vinurilor produse în județul Mureș, autoarea a remarcat Liliac și Villa Vineea, doi producători locali de vinuri premium care au câștigat premii naționale și internaționale.

Italienii, înnebuniți după vinurile românești!

Cunoscutul somelier a recunoscut buna impresie pe care vinurile românești a făcut-o cu ocazia unor degustări în diferite orașe italiene, la care au participat somități din lumea vinurilor din peninsulă. Și dacă vinurile românești au plăcut în Italia, care este recunoscută drept țară a vinului, atunci este imposibil să nu placă în toată lumea.

Cine este Marinela Vasilica Ardelean?

Marinela Vasilica Ardelean este totodată semifinalistă la concursul mondial de somelieri și Dame Chevalier de l'Ordre des Coteaux de Champagne. Cu două licențe - în Drept și Științe Economice -, un master MBA, specializări în Franța, Italia și China, cinci limbi străine vorbite și peste 50 de țări vizitate, Marinela e brand manager, scriitoare, profesor și relator cu specializare în tehnica de servire și asociere a vinului cu mâncarea, degustător și președinte de juriu în concursuri naționale și internaționale de vinuri. Tot în acest an, Marinela a fost numită Sommelierd'Onore de către Fundația Italiană de Sommelieri și BIBENDA. Autoarea a ales ca Scienta să fie prima librărie din România în care își va lansa cartea, după ce, în 5 decembrie, a avut loc lansarea de la festivalul GoodWine, din București. Cartea - unică prin prisma faptului că prezintă bilingv, în limbile română și italiană, 50 de vinuri premium românești asociate cu 50 de preparate culinare italiene - va fi prezentată de autoare, în curând, în mai multe țări europene și asiatice.

Lasă un comentariu