PRIETENUL MEU - CÂNTĂREȚUL

Distribuie pe:

Ne-am cunoscut în urmă cu câțiva ani la o emisiune în direct transmisă de Radio România Târgu-Mureș. Era tânăr, și la început de drum în cea ce se va întâmpla mai târziu. Își lansa pe undele radioului una din casetele audio și trăia marea sa bucurie. Ne-am împrietenit, și curiozitatea m-a determinat să-l „descos" pentru a-l cunoaște mai îndeaproape. Se afla în al nouălea cer prin ceea ce a reușit să realizeze și am aflat că cel despre care este vorba, Teodor Țogorean, a absolvit cursurile de cântăreți bisericești la

Alba Iulia, devenind cântăreț la strana Bisericii Ortodoxe Române din satul Nazna. Își continuă cariera de cântăreț bisericesc la Biserica Română Ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" (Biserica de piatră din Târgu-Mureș), preot paroh Valentin Berbecaru, care le este naș soților Teodor și Narcisa Țogorean.

A urcat treaptă cu treaptă pe scara muzicii populare și interesant este că cele patru casete audio, ca și cele două CD-uri realizate împreună cu soția sa au un nume comun „Dor", „Dor de mama", „Dor de colinde", „Dor de Dumnezeu", „Dor sfânt."

În urmă cu ceva vreme a fost angajat la Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș, ca, apoi, să fie promovat director adjunct al acestei importane instituții.

Pentru că, ieri, 5 ianuarie 2015, a împlinit o vârstă, îi doresc prietenului meu, cântărețul, viață lungă alături de soția sa Narcisa și de fiica lor Teodora, care le pășește pe urmă. „La mulți ani!", domnule director adjunct.

Lasă un comentariu