De ce tremură demonii?

Distribuie pe:

Am citit în Pateric o istorisire din viața unui Sfânt, pe nume Ioan. Odată, când Fericitul stătea la rugăciune, i s-au deschis ochii duhovnicești și i-a văzut pe draci, care locuiau în niște fetițe chinuite de ei cu răutate. Demonii nici nu cutezau să se apropie de omul lui Dumnezeu, nici nu voiau să plece departe de el. Văzându-i cuprinși de frică, Ioan i-a întrebat de ce se tem mai mult. Au răspuns dracii:

- De trei lucruri: de cel pe care voi, creștinii, îl purtați la gât; de cel cu care vă spălați în Biserică, și de cel pe care îl mâncați în adunare.

Omul lui Dumnezeu a întrebat din nou:

- Dar din acestea trei de care vă temeți cel mai mult?

I-au răspuns cetățenii iadului:

- De cel pe care îl mâncați în Biserică.

Să știți că dracii se tem de multe lucruri, de tăcere, de post, de înfrânare, de smerenie, de rugăciune, de lacrimi, și de celelalte fapte bune. Dar lucrurile de care se tem mai mult decât toate sunt Crucea, Botezul și Cuminecătura sau Împărtășania. Și lucrul pe care creștinii îl poartă la gât e Crucea, cel cu care sunt spălați în Biserică este Apa sfințită, iar ceea ce mănâncă în Biserică este Sfânta Împărtășanie. Crucea e semnul biruinței, Apa sfințită curățește și simbolizează curăția duhovnicească și trupească, iar Împărtășirea este masa cerească cu care se îmbie sufletului spre hrană, Trupul și Sângele lui Dumnezeu.

Lasă un comentariu