Peste 180.000 de elevi trec prin emoţiile Evaluării Naţionale!

Distribuie pe:

Ieri, 22 iunie 2015, a debutat examenul de Evaluare Naţională pentru aproximativ 180.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Conform calendarului emis de Ministerul Educaţiei, Evaluarea Naţională 2015 se va derula astfel: 22 iunie - Limba şi literatura română - probă scrisă; 23 iunie - Limba şi literatura maternă - probă scrisă; 24 iunie - Matematică - probă scrisă; 26 iunie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16); 26 iunie - Depunerea contestaţiilor (orele 16-20); 27-29 iunie - Rezolvarea contestaţiilor; 30 iunie - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Testele scrise de la Evaluarea Naţională vor fi susţinute în săli care au montate camere video de supraveghere, iar elevii nu pot intra cu cărţi, caiete, dicţionare, ciorne, telefoane mobile, căşti audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare care permit conectarea la internet şi care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Nu sunt admise nici orice alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de fraudă. Totodată, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne sau notiţe care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii vor fi eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 pe lucrarea scrisă respectivă.

Înainte de începerea probelor, asistenţii vor prezenta candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a Evaluării Naţionale şi le

vor solicita să predea toate materialele şi obiectele care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Ministerul Educaţiei anunţă că, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a Evaluării Naţionale 2015, peste 6.100 de poliţişti vor patrula în zonele celor aproximativ 4.200 de centre de examinare.

Rezultatul Evaluării Naţionale va avea o pondere de 75% în media de intrare la liceu, 25% reprezentând media notelor din gimnaziu. Admiterea în liceu, pentru care nu este necesară o medie minimă, se va face prin repartizare computerizată, în trei etape. În prima etapă (3 - 7 iulie), vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia, repartizarea computerizată va avea loc în 3 - 4 septembrie.

 

Lasă un comentariu