MEDICAMENT ÎMPOTRIVA CANCERULUI DE PIELE

Distribuie pe:

Oamenii de știință britanici de la „National Institute for Health and Care Excellence", citați de descopera.ro, susțin că medicamentul Pembrolizumab este eficient pentru pacienții cu cancer de piele care, până acum, foloseau un alt produs, denumit Ipilimumab.

„În studiul nostru, am dovedit că Pembrolizumab poate să oprească evoluția tumorilor și chiar să le micșoreze. Pembrolizumab va fi disponibil în curând în sistemul național de sănătate (NHS) din Marea Britanie, în urma unei proceduri de aprobare accelerată.

Melanomul, cea mai gravă formă a cancerului de piele, ocupă locul al cincilea în topul celor mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie, boala făcând peste 2.000 de victime, în fiecare an.

Pembrolizumab poate fi administrat prin perfuzie, o dată la trei săptămâni, pentru a stopa procesul de formare a unor noi tumori în stadiu avansat, fiind considerat un medicament din generația viitoare, deoarece stimulează sistemul imunitar al pacientului, făcându-l să lupte eficient împotriva bolii.

Medicamentul este un anticorp monoclonal și blochează un proces biologic pe care cancerul îl utilizează pentru a se deghiza și pentru a evita astfel atacurile lansate de sistemul imunitar.

Noul tratament nu este ieftin (costă aproximativ 3.000 de lire sterline pe doză), însă producătorul său a acceptat să acorde sistemelor naționale de sănătate o reducere de preț substanțială", promit cercetătorii britanici.

Lasă un comentariu