Un spital performant

Distribuie pe:

Unitatea de primiri urgenţe Târgu-Mureş a fost concepută de dr. Raed Arafat - Ministru secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, care prin activitatea echipei SMURD a salvat mii de vieţi. Această unitate funcţionează la parterul Spitalului Judeţean, unde ajung bolnavi doar cu actul de identitate şi sunt consultaţi şi distribuiţi în diferite secţii după gravitatea diagnosticului.

În urma unui traumatism sever, am fost nevoită să mă prezint la această performantă unitate medicală, unde am avut şansa de a fi consultată de o echipă condusă de dr. Cristian Marcu - medic primar, timp de peste 6 ore cu analize medicale şi medici specialişti de la Cardiologie. Astfel, am fost internată la secţia de terapie intensivă din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, care este un simbol naţional al Municipiului Târgu-Mureş, oraş recunoscut în întreaga ţară pentru performanţele sale în salvarea multor vieţi.

Institutul a fost fondat în urmă cu mulţi ani de către profesorul dr. Radu Deac - membru al Academiei de Boli Cardiovasculare din România -, renumit chirurg în bolile cardiovasculare, care a efectuat sute sau chiar mii de operaţii complexe de transplant de cord, a tratat bolnavii din întreaga ţară împreună cu echipa sa de medici.

În prezent, şeful acestei unităţi medicale este conferenţiarul universitar dr. Horaţiu Suciu - chirurg de excepţie în acest institut care a salvat sute sau mii de vieţi.

Secţia de Terapie Intensivă este condusă de dr. Mihaela Ispas, medic primar cardiolog, fiind cunoscută ca un foarte bun diagnostician în domeniul cardiovascular.

În această secţie am fost preluată de o echipă de specialişti, consultată, monitorizată permanent, conectată la aparate adecvate diagnosticului, am primit medicaţia adecvată sub atenta supraveghere a doamnei dr. Daniela Mărginean şi echipa sa - medic rezident dr. Sorin Bernea şi medici de gardă cu o mare echipă de asistente medicale, infirmiere, care supraveghează zi şi noapte bolnavii, recoltează probe pentru laborator, procură medicamentele necesare bolnavilor.

Bolnavii internaţi în primele zile erau total imobilizaţi la pat, ajutaţi în nevoile lor, de la igiena personală până la hrănire.

Explorarea angiocoronarografică mi-a fost efectuată cu multă atenţie de către medicul specialist dr. Alexandru Bardas, cu o vindecare rapidă.

Bolnavii au asistenţă medicală permanentă şi performanţă, medicamente, hrană, căldură, apă caldă, dar grupurile sanitare sunt total necorespunzătoare.

Se fac reparaţii în acest spital de un an, dar nu s-a ajuns şi la această secţie. În ţări dezvoltate cu posibilităţi materiale mult mai mari ca în România, asemenea unităţi spitaliceşti sunt sponsorizate de către firme şi oameni de afaceri prosperi, care investesc benevol în aceste unităţi sanitare atât de necesare bolnavilor, prin înzestrarea lor cu aparate performante sau îmbunătăţiri în spaţiile destinate bolnavilor.

Se ştie că statul român a investit sume considerabile pentru pregătirea profesională a medicilor şi a personalului medical, a inginerilor şi a altor specialişti de marcă, care apoi îşi desfăşoară activitatea în ţări unde câştigurile sunt comparabil mai mari şi aduc venituri statetor prin taxele plătite, aspect care ar trebui luat în considerare de Parlament şi Guvernul României.

În prag de Crăciun şi Anul Nou cei care am beneficiat de tratamente medicale adecvate, redându-ne sănătatea, aducem calde mulţumiri întregului personal medical şi auxiliar şi le urăm multă sănătate şi un an mai bun!

La mulţi ani!

Lasă un comentariu