Corespondență din Seul - GÂNDURILE SINUCIGAȘE, COMBĂTUTE CU... ÎNMORMÂNTĂRI FICTIVE!

Distribuie pe:

În perioada celor mai importante sărbători anuale, pe care toată lumea le întâmpină cu bucurie, în Coreea de Sud se petrece un fenomen invers: oamenii intră în depresie și nu mai văd nicio ieșire din problemele lor, astfel încât mulți decid să termine cu viața.

Coreea de Sud bate un trist record mondial, fiind țara cu cea mai mare rată de suicid din lume, așa că nu e mirare preocuparea tuturor pentru a combate acest flagel.

Companiile mari au găsit, recent, o soluție, pe cât de șocantă, pe atât de eficientă: înmormântările fictive! Acestea se desfășoară în camere mari dintr-un spațiu de birouri, unde experții pun în scenă înmormântări pentru angajații depresivi.

„Pentru a-i face pe angajați să aprecieze mai mult viața, încercăm să le arătăm ce i-ar aștepta după moarte. Ritualul macabru cuprinde mai multe etape. Mai întâi, angajații, îmbrăcați în robe albe, stau la birou și scriu ultima scrisoare adresată celor dragi, apoi se așează în sicrie. Dacă asta nu este de ajuns, sicriele sunt bătute în cuie de către un om îmbrăcat în negru, cu un joben, el reprezentând îngerul morții. În întuneric, angajații au șansa de a reflecta asupra vieții. Astfel, oamenii învață să aprecieze viața și să își accepte problemele, acestea fiind inevitabile și făcând parte din cotidian", a declarat Jeon Yong-mun, unul dintre managerii care aplică acest experiment.

Cele mai frecvente motive de sinucidere pentru sud-coreeni sunt stresul la locul de muncă, singurătatea și diferența percepută între realitate și viața virtuală. 

Lasă un comentariu