Proprietarii de maşini scapă, încet, de birocraţie!

Distribuie pe:

Procesul de debirocratizare, lansat de Guvernul României în luna februarie a.c., prin platforma online „maisimplu.gov.ro", unde cetăţenii au posibilitatea să propună soluţii de de simplificare a procedurilor din prezent, a determinat Executivul să adopte, în şedinţa din 28 iunie 2016, noi reguli pentru proprietarii de maşini.

 

Astfel, pentru aceştia (foarte activi pe „maisimplu.ro), se simplifică plata amenzilor şi înmatricularea autoturismelor. Concret, proprietarii de maşini nu vor mai avea obligativitatea să transmită dovada plăţii amenzii la unitatea de poliţie, ci vor avea posibilitatea transmiterii dovezii de plată şi prin poşta electronică (e-mail). În plus, chiar şi o astfel de obligaţie va dispărea complet, în momentul în care amenda va fi achitată direct pe internet.

 

Totodată, potrivit documentului aprobat de Guvern, în cazul procedurii de înmatriculare auto, se va introduce posibilitatea plăţii într-un cont unic a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare şi provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, precum şi contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere.

 

Noul act normativ prevede şi implementarea unui sistem de monitorizare şi verificare a desfăşurării examenului pentru obţinerea carnetului de şofer. Proba teoretică se va înregistra video, iar cea practică - audio şi video, astfel încât să fie reduse riscurile de corupţie în obţinerea permisului auto.

 

Desigur, pentru a intra în vigoare, noile reglementări trebuie publicate în Monitorul Oficial.

 

Lasă un comentariu