RECRUTARE A REZERVIȘTILOR VOLUNTARI

Distribuie pe:

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei României a început luni, 10 iulie, cu selecționarea candidaților care doresc să se încadreze în funcții de soldați și gradați rezerviști voluntari.

Pentru 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradați și soldați rezerviști voluntari, în 24 de județe și în municipiul București.

Inițial, ministerul anunțase, în decembrie 2016, că intenționează să încheie în 2017 contracte cu aproximativ 2.900 de rezerviști voluntari.

„Menționăm că soldații și gradații rezerviști voluntari, recrutați în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă față de cea a soldaților și gradaților profesioniști, care sunt recrutați în baza Legii nr. 384/2006 și fac parte din rândul personalului militar în activitate", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare și selecție, candidații trebuie să se prezinte la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul ca să completeze o cerere.

La prezentarea la centrul militar, candidații vor fi informați cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, adică unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire inițială (dacă este cazul).

Lasă un comentariu