Intimitatea, Credința și... Biblia

Distribuie pe:

„BIBLIA NU ESTE CUNOSCUTĂ CUM TREBUIE. EA ARE O FRUMUSEȚE URIAȘĂ. O PLASTICITATE DEOSEBITĂ A LIMBAJULUI, O BOGĂȚIE A GÂNDURILOR, EXTRAORDINARĂ. EU SUNT FIICĂ DE PREOT ȘI MERG LA BISERICĂ".

Ana Blandiana (1942-), poetă, scriitoare și luptătoare pentru libertatea civică în România. În toată opera sa caută hotarul dintre bine și rău, dintre înnorat și senin, dintre lumină și noapte,exterior și interior, paradis și infern.

***

„CREDINȚA CEA TARE și îmbogățită cu fapte bune, este credința care place lui Dumnezeu. Această credință este mântuitoare, ne îmbogățește sufletește, ne înnobilează, ne sfințește și ne dă pacea cu noi înșine și cu semenii noștri. Acolo unde va pătrunde harul lui Dumnezeu prin credință, acolo va pătrunde și adevărata dragoste și nu-și va mai afla loc nici pizma, nici ura, nici iubirea de sine, nici răutatea, ci își va face loc duioasa mângâiere a Duhului Sfânt. Dacă credința se vede din faptele noastre cele bune, să fim încredințați că Dumnezeu le răspunde întotdeauna. SĂ FIM OAMENI NU NUMAI PENTRU NOI, CI ȘI PENTRU CEI DIN JURUL NOSTRU, PENTRU SOCIETATEA ÎN CARE TRĂIM".

BENGEAN FLORIN (1978-). preot, profesor, doctor în Teologie, scriitor

***

„În viața de zi cu zi avem parte de intimitate. Există o intimitate între colegii de muncă, există o intimitate cu părinții, cu prietenii tăi. Există o intimitate cu tine însuți. Există o intimitate cu Dumnezeu. („Credința străbună", 2008). Un om discret e un om cu nas fin, care știe să nu depășească aceste granițe ce delimitează zonele mai sus amintite". (Călăuza)

Andrei Arsenievici Tarkovsky (1932-1986), scenarist, regizor, actor, scriitor rus. Este considerat unul din cel mai influenți cineaști ai erei sovietice și ai întregii istorii a cinematografiei.

P.S. „Toate să le încercați; țineți de ce este bine; Feriți-vă de orice încercare a răului. Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului Iisus Hristos". (1 Tesaloniceni 5, 21-23)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu