Prea multe calorii... DEŢINUŢII VOR IEŞI DIN ÎNCHISOARE... DOLOFANI!

Distribuie pe:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 8 martie 2018, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, modificările actuale vizând, de fapt, modul în care este asigurată hrana pentru deţinuţi.

Unul dintre criteriile avute în vedere este cantitatea şi calitatea hranei, aşa cum se arată în jurisprudenţa CEDO şi în standardele stabilite de regulile penitenciare europene.

Normele minime obligatorii de hrană urmează să fie stabilite după consultarea unor specialişti în nutriţie, prin ordin al ministrului justiţiei. Astfel, pentru fundamentarea baremurilor calorice, au fost avute în vedere ghidul pentru alimentaţie sănătoasă, elaborat de Societatea de Nutriţie din România, recomandările Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Institutului de Boli Infecţioase, Institutului de Pneumologie şi literaturii de specialitate. Potrivit anexelor, norma de hrană pentru deţinuţii minori va ajunge la un plafon maxim de 3.820 de calorii pe zi, iar pentru persoanele adulte - la 2.855 de calorii.

Suplimentul pentru muncă grea include un aport de 1.065 de calorii, iar pentru bolnavi şi gravide, norma de hrană are un aport de maximum 3.175 de calorii.

Specialiştii în nutriţie, recomandă, în medie, 2.200 de calorii, pentru un copil cu vârsta între 6 şi 18 ani, şi 2.500 de calorii, pentru un adult, ceea ce înseamnă că baremurile stabilite prin lege pentru deţinuţi îi vor expune pe aceştia obezităţii, în funcţie de câţi ani vor mânca peste măsură. Să le fie de bine, că doar se îngraşă pe banii contribuabililor...

Lasă un comentariu