Reorganizarea Ministerului Agriculturii

Distribuie pe:

Recent, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că internționează să reorganizeze Ministerul și instituțiile subordonate, precizând însă că salariații din minister nu vor fi dați afară și nici nu vor fi reduceri de salarii, prin modificările din organigramă fiind vizați secretarii de stat, consilierii, precum și anumiți directori.

Conform declarațiilor recente, sunt vizate Oficiile de Studii Pedologice și Agrochimice, instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Direcției pentru Agricultură și care se finanțează din resurse proprii: “Nu mi se pare corect să plimbăm fermierul de la Direcția Agricolă la OSPA - Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice, care are trei angajați în teritoriu, în România. Eu consider că OSPA trebuie să facă parte din cadrul Direcției Agricole”, a precizat ministrul, citat de Puterea.ro.

După reorganizare, Direcțiile Agricole Județene (DAJ) vor rămâne la Ministerul Agriculturii. În proiectul de OUG, prin care Guvernul dorește să desființeze 200.000 de posturi la stat, DAJ-urile ar urma să treacă, însă, în subordonarea administrațiilor locale.

La nivel național, la Direcțiile pentru Agricultură Județene și a Municipiului București, sunt angajate 1.084 de persoane.

V.B.

Lasă un comentariu