AUTISMUL, DEPISTAT PRINTR-UN TEST DE SÂNGE

Distribuie pe:

Cercetători britanici şi italieni de la Universităţile din Warwick şi Bologna, citaţi de descopera.ro, au dezvoltat un test de sânge care poate diagnostica din vreme autismul, ceea ce duce şi la un tratament eficient.

„În cadrul studiului nostru, am testat 38 de copii cu autism şi 31 fără, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, la ambele grupuri căutând diferenţe în mostrele de sânge.

Când am studiat plasma din sânge, copiii cu autism aveau un procentaj mai mare de proteine deteriorate, ceea ce ne-a făcut să credem că puterea de măsurare a proteinelor din creier ar putea fi o cauză a apariţiei autismului.

Studiile anterioare ne-au arătat că aceste proteine au legătură cu autismul, însă cercetarea actuală evidenţiază importanţa măsurării proteinelor deteriorate din creier.

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Aceste tulburări prezintă o largă varietate de manifestări, presupuse a fi rezultatul unor disfuncţionalităţi de dezvoltare ale sistemului nervos central sau disfuncţionalităţi genetice.

Simptomele obişnuite ale autismului includ acţiuni repetitive, contact şi comunicare limitate cu alte persoane şi interese foarte restrânse. Cauzele specifice sunt încă necunoscute.

Potrivit estimărilor, doar în Marea Britanie, aproximativ una din o sută de persoane suferă de autism, cele de sex masculin fiind mai afectate decât cele de sex feminin.

În urma testelor efectuate asupra proteinelor din plasma sanguină, am descoperit că persoanele minore cu TSA (tulburări de spectu autist) prezentau un nivel ridicat al indicelui de oxidare ditirozină şi anumiţi compuşi modificatori ai glicemiei, numiţi produşi avansaţi de glicozilare.

La baza a circa o treime din cazurile de TSA se află cauze genetice, restul fiind determinate de o combinaţie de factori de mediu, mutaţii şi variante genetice rare, însă noile teste pot scoate în evidenţă cazurile de TSA încă neidentificate.

În plus, cercetarea noastră a confirmat o teorie anterioară, potrivit căreia mutaţiile transportorilor de aminoacizi reprezintă o variantă genetică asociată cu TSA", explică experţii britanici şi italieni.

Lasă un comentariu