Pensionarii, la putere în gospodăriile din România!

Distribuie pe:

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat, recent, studiul „Coordonate ale nivelului de trai în România", din care aflăm că, în jumătate din regiunile cele mai sărace, „capul gospodăriei" este un pensionar.

„În regiuni precum Sud-Muntenia sau Sud-Vest Oltenia, circa 46%, respectiv 45% din gospodării sunt conduse de un pensionar, în timp ce numai 39%, respectiv 38% sunt conduse de un salariat.

Numai regiunile Vest și București-Ilfov trec de 50% gospodării conduse de un salariat, dar nici aici procentul gospodăriilor în care capul familiei este un pensionar nu este mic - 39,3%, respectiv 37,1%.

Repartizarea gospodăriilor după vârsta capului gospodăriei arată un grad mai mare de concentrare la grupele de vârstă de 35-49 de ani (29,3%) și la cele de 65 de ani și peste (31,9%).

La oraș, 27,3% din totalul gospodăriilor sunt conduse de persoane în vârstă de peste 65 de ani, iar în mediul rural, procentul este și mai mare (37,9%). De altfel, aproximativ două treimi din numărul total de gospodării rurale (63,3%) sunt conduse de persoane în vârstă de 50 de ani și peste", conform unui comunicat de presă al INS.

Lasă un comentariu