Aplicația “GO TRANSYLVANIA"

Distribuie pe:

Noua aplicație de pe Google “go Transylvania" a fost prezentată, în premieră, la conferința de presă din 23 august a.c., ținută la restaurantul “Petry Bistro Grill & Wine", de Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, B. Szabo Zsolt, coordonatorul proiectului, și Tamás Ors, directorul “Lynx Solutions". Péter Ferenc: “Pentru mine este o deosebită plăcere să particip la lansarea noii versiuni a aplicației “go Transylvania", și aș dori, totodată, să-i felicit pe inițiatorii acestui proiect. Cred că este un proiect foarte important, întrucât crearea unei aplicații turistice, care acoperă întreaga Transilvanie, este foarte utilă și, totodată, o provocare dificilă. Până acum, nimeni nu și-a asumat această muncă, astfel pot spune, încă odată, felicitări pentru echipa care a încercat să dezvolte această aplicație. Când am fost contactați de ei, am fost de părere că, într-adevăr, este momentul ca să avem o colaborare bună, pentru că este vorba de o cooperare între Consiliul Județean, care deja a încercat să strângă foarte multe date despre valorile turistice și culturale ale județului, și, bineînțeles, cooperarea este binevenită. Promovarea atracțiilor turistice și a programelor din județul Mureș este acum unul din obiectivele foarte importante pe care mi le-am asumat, ca președinte al C.J. Momentan, pot spune că nu am contribuit financiar la elaborarea acestei aplicații, dar asta nu înseamnă că așa va fi pentru totdeauna. Noi am furnizat, efectiv, pentru dezvoltatorii acestei aplicații, informații, texte descriptive, fotografii mai reale, pregătite în timp pentru diverse publicații turistice ale C.J. și am avut foarte multe materiale pregătite deja de dinainte, pentru că și noi ne pregătim să avem o promovare cât se poate de bună a acestui județ. Pe lângă furnizarea acestor date, ne-am angajat să promovăm această aplicație pe toate site-urile pe care le are C.J. Cred că este important ca într-un timp foarte scurt să fie cunoscută aplicația de cât mai mulți din județul Mureș, din Transilvania, cât și de turiștii care vin din alte țări, să cunoască posibilitatea acestei aplicații…"

Aplicația “go Transylvania" este compatibilă pe telefoanele mobile și descărcarea programului este gratuită.

Câteva cuvinte despre istoricul aplicației

În 2016 s-a lansat prima versiune a aplicației “go Transylvania", scopul fiind inițierea unei platforme unice de promovare a valorilor turistice și culturale a regiunii. S-a început cu 3 obiective din județul Mureș: Târgu-Mureș, Sighișoara și Sovata. În paralel s-a lucrat la adunarea datelor pentru alte zone de interes din Transilvania. În anul 2017 s-a aplicat la programul Google, cu scopul de a parcurge trasee montane și până acum s-a reușit parcurgerea de trasee prin Ceahlău: Piatra Singuratică, Lacul Roșu și Munții Trascăului. Înregistrările realizate cu camera prin satelit de la Google vor fi disponibile publicului prin Google Maps. În același an, “go Transilvania", împreună cu “Linx Solutions" și “Trans Index", a pornit o campanie denumită “Cele 7 minuni ale Transilvaniei". Au fost adunate 35 de candidaturi, apoi se va organiza un fel de concurs de selecție. Interesul pentru acest proiect fiind mult peste așteptări,

s-a decis să se creeze 3 site-uri, în trei limbi diferite: română, maghiară și engleză. Apoi s-a ajuns la aplicația “go Transylvania", utilă pentru cei care doresc să-și proiecteze excursii cu autoturisme, cu biciclete sau pe jos, cu rucsacul în spinare.

Lasă un comentariu