INVITAȚIE

Distribuie pe:

Societatea Culturală „Alexandru Papiu Ilarian", prin membrii săi, invită să participe la simpozionul național denumit „Contribuția lui Alexandru Papiu Ilarian la făurirea statului român modern", care se va desfășura la data de 20 octombrie 2018, la sala de conferințe a Schitului „Sf. Ioan Evanghelistul" din vecinătatea localității Găbud, în apropiere de orașul Luduș, începând cu ora 10.30.

Aici vom avea prilejul să audiem lucrări asupra tematicii prezentate de către invitați din mediul academic, universitar, al diplomației și membri ai asociației „Alexandru Papiu Ilarian", precum și să fie audiate cântări și doine românești interpretate de coruri ale asociațiilor de tineri din județele Brașov, Sibiu, Cluj și Mureș.

Simpozionul „Alexandru Papiu Ilarian" se găsește azi la aproape un sfert de secol organizat tradițional pentru evocarea marii personalități care a copilărit în comuna Papiu Ilarian din județul Mureș și a marcat fundamental desfășurarea unor evenimente atât în Transilvania, precum și în marile provincii românești. Drumurile sale în diversele etape ale vieții ne evocă un personaj atât de dedicat ființei naționale a poporului român, cu o cultură și inteligență deosebite și, totodată, aspect prea puțin cunoscut azi, cu un spirit și pregătire juridică deosebite, de altfel marcând formarea dreptului public românesc. Ideile sale privite din perspective variate vor fi prezentate și dezbătute în atmosfera specifică a schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul". În prima parte vor prezenta lucrări profesorul universitar Valerius M. Ciucă, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, profesorul Cornel Sigmirean, de la Universitatea UMFST Târgu-Mureș, și diplomatul Felix Zaharia, de la Comisia Dunării din Budapesta.

Deplasarea până la locul de desfășurare a evenimentului se poate realiza cu un autocar special alocat în acest sens, care va fi disponibil între orele 8.30-9.00, în parcarea magazinului Kaufland de lângă gara principală din Târgu-Mureș, urmând a se întoarce în jurul orei 15.00.

Întregul eveniment este susținut financiar de Consiliul Județean Mureș, în calitate de co-organizator, și de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, împreună cu o serie de asociații în calitate de parteneri.

Lasă un comentariu