SUBVENȚII ACORDATE PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Distribuie pe:

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) va putea acorda persoanelor cu dizabilități subvenții din fonduri externe nerambursabile, pentru ca acestea să poată achiziționa tehnologie asistivă, respectiv echipamente sau produse care sunt utilizate pentru a le crește, menține sau îmbunătăți capacitățile funcționale.

Măsura a fost adoptată de Guvern, în ședința din 13 decembrie 2018, prin completarea HG nr. 50/2015 privind organizarea, funcționarea și atribuțiile ANPD.

“Este vorba despre dispozitive asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate din fondul național unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Demersul face parte dintr-un pachet de măsuri destinat îmbunătățirii condițiilor de viață ale persoanelor cu dizabilități, asumat de Guvern în cadrul întâlnirilor organizate în perioada februarie - aprilie 2018, întâlniri la care au participat organizații nonguvernamentale care activează în domeniul dizabilității.

Prin măsura adoptată se urmărește creșterea oportunităților de integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, dar și îmbunătățirea calității vieții acestora, prin facilitarea achiziției de tehnologie asistivă, în scopul adaptării locului de muncă la nevoile acestor persoane”, arată Ministerul Muncii și Justiției Sociale, inițiatorul proiectului.

Lasă un comentariu