NOI MEDICAMENTE COMPENSATE ȘI GRATUITE PENTRU PACIENȚII CU AFECȚIUNI ONCOLOGICE ȘI NEUROLOGICE

Distribuie pe:

La solicitarea Ministerului Sănătății (MS), Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, 30 mai 2019, modificarea și completarea HG nr. 720/2008 pentru aprobarea listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.
Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiază asigurații incluși în programele naționale de sănătate cu scop curativ, în tratamentul ambulatoriu și spitalicesc, se adaugă două molecule noi (vandetanibum și alemtuzumabum), pentru care au fost încheiate contracte cost-volum și care se utilizează în tratarea unor boli grave, precum neoplasmul tiroidian medular agresiv și simptomatic, și scleroza multiplă.
“Continuăm și în acest an procesul de creștere a accesului pacienților la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate și gratuite, cu încă două molecule necesare pacienților cu scleroză multiplă și afecțiuni oncologice. Introducerea de noi molecule care fac obiectul unor contracte cost-volum asigură accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovative”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
Potrivit MS, anul trecut, au fost introduse în lista de medicamente compensate și gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, respectiv afecțiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală sau boala Gaucher.

Lasă un comentariu