S-AU ALOCAT FONDURI PENTRU EFECTUAREA LUCRĂRILOR DE AMENAJARE ȘI ASIGURARE CU UTILITĂȚI A GRUPURILOR SANITARE DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR

Distribuie pe:

Creșterea calității actului educațional și desfășurarea activităților școlare într-un cadru sigur și modern în învățământul preuniversitar constituie una dintre priorități, la nivel național. În acest sens, zilele trecute, în ședință de Guvern, a fost adoptată o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanțarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Suma a fost alocată în bugetul Ministerului Educației Naționale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unități ale administrației publice, încă din luna februarie a anului 2019. Sumele alocate de Executiv vin în completarea celor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autoritățile locale, în responsabilitatea cărora se află infrastructura școlară. Se urmărește asigurarea unor condiții optime, precum și acces egal și sporit la o educație de calitate pentru peste 61.500 de elevi.

În județul Mureș funcționează în total 217 grădinițe, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Rețeaua de învățământ preuniversitar de stat avea, în 2017, 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv și autoritățile locale, la începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ, informează Ministerul Educației Naționale.

 

Lasă un comentariu