ȘTIRI DIN JUDEȚ

Distribuie pe:

Târgu-Mureș - La UMFST, eveniment de referință în viața științifică a municipiului

Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade”, în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada și Universitatea Zagazig din Egypt, organizează, în perioada 3 - 4 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Internaționale “Interdisciplinaritatea în Inginerie - Inter-Eng 2019”.

Conferința, susținută și cofinanțată de Consiliul Județean Mureș, va reuni participanți din 18 țări de pe 5 continente: Brazilia, Bulgaria, Canada, Cipru, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, India, Iran, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, Ungaria, specialiști din domeniul ingineriei și din domenii adiacente, din comunitatea academică românească și mondială.

În această ediție sunt prezentate 123 de lucrări științifice, distribuite pe 9 secțiuni, tema principală fiind dezvoltarea unei noi generații de fabrici inteligente, prin digitizarea proceselor de fabricație și asamblare, precizează prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, președintele comitetului științific.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 3 octombrie, ora 10, în Aula Magna (str. Nicolae Iorga, nr. 1).

 

Rușinică...

Numeroși voluntari din cadrul Azomureș au participat, sâmbăta trecută, la acțiunile de curățenie întreprinse în cadrul campaniei “Let's do it, Romania”.

“Le mulțumim colegilor noștri care au participat voluntar la acțiunea de curățenie organizată la nivel național, World Cleanup Day. Am găsit, în pădurea dintre cartierul Cornișa și Platoul Cornești, tot felul de mizerii lăsate acolo tocmai de cei care vin în zonă, aparent pentru activități sportive de mountainbike sau motocros. La asta se mai adaugă pantofi, haine, resturi de coroane de flori, stâlpi de semnalizare... și foarte mult plastic”, scriu organizatorii pe pagina de socializare a companiei.

 

Reghin - Punct de lucru pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice

Începând de joi, 3 octombrie, se va relua activitatea la punctul de lucru al Serviciului

Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Mureș, din municipiul Reghin, pentru depunerea cererilor și eliberarea pașapoartelor simple electronice, informează Instituția Prefectului - Județul Mureș. Punctul de lucru va funcționa în incinta Primăriei municipiului, în zilele de joi lucrătoare, din două în două săptămâni, în intervalul orar 09.00-14.00, cu excepția perioadei estivale (iunie-septembrie).

Decizia a fost luată în urma solicitărilor primite din partea cetățenilor și a autorităților locale: Pentru noi, drepturile cetățeanului și timpul său sunt cele mai importante și, prin această măsură, reușim să venim mai aproape de el, să îi facilităm accesul la serviciile la care are dreptul,” a declarat prefectul Mircea Dușa.

 

Vârstnicii, invitați la “Aroma Wedding Garden”

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este marcată azi, 1 octombrie, prin organizarea unui eveniment festiv la Sala de evenimente “Aroma Wedding Garden” din comuna învecinată, Petelea nr. 558, informează municipalitatea. În cadrul manifestării, un moment special va fi dedicat cuplurilor care aniversează, în acest an, 50 de ani de căsătorie - Nunta de Aur.

 

Primărița vine cu o veste bună

Pe Lista celor 116 proiecte aprobate pentru finanțare, din FDI (Fondul Dezvoltare Investiții), adoptată săptămâna trecută prin Ordin al președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, se numără și cel înaintat de municipalitate, în valoare de 1.048.820 de lei. Suma este alocată pentru Compartimentul de primiri urgențe (CPU) din cadrul Spitalului “Dr. Eugen Nicoară”, informează primarul municipiului, Maria Precup.

 

Sighișoara - Gabriel Dorobanțu susține un concert dedicat vârstnicilor

Primarul municipiului, prof. Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean, îi invită pe sighișoreni, azi,

1 octombrie, ora 17, la Sala de spectacole “Mihai Eminescu”, la concertul de muzică ușoară susținut de Gabriel Dorobanțu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. 

“Sărbătorirea acestei zile stă sub semnul atenției, respectului și a prețuirii sincere pe care le datorăm persoanelor de vârsta a treia, pentru contribuția însemnată pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societății românești”, afirmă edilul.

 

Târnăveni - Circulația pe pod se va relua în ziua de 20 noiembrie

Compania Strabag, care construiește podul rutier peste râul Târnava Mică, constructorul anunță că lucrările sunt în grafic (iar se află în grafic), iar circulația rutieră se va relua pe noul pod, pe toate cele patru benzi, în data de 20 noiembrie 2019, informează colegii de la Tirnaveni.ro.

Circulația pe podul care traversează Târnava Mică a fost oprită în data de 11 iunie, DN14A fiind deviat prin Adămuș sau, pentru mașinile mici, prin satul Cuștelnic, o variantă pe propria răspundere a șoferilor. Podul nou peste Târnava Mică, pe DN14A Km 24+067, în municipiul Târnăveni, va avea o deschidere de 35,60 m și o lungime totală de 42,50 m, adaugă sursa citată.

Lasă un comentariu