“CLIMATUL POLITIC S-A ÎMBUNĂTĂȚIT, ABORDĂRILE NOASTRE AU REVENIT PE FĂGAȘUL EUROPEAN”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înaintea întâlnirii cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București, că are foarte multe lucruri de transmis acestora, în condițiile în care climatul politic din România s-a îmbunătățit mult, iar abordările politicienilor au revenit pe făgașul clar european.

“Am întâlnirea tradițională cu ambasadorii țărilor din Uniunea Europeană, întâlnire organizată de președinția finlandeză. Este o discuție mai degrabă informală, un schimb util de idei și, în condițiile în care în România climatul politic s-a schimbat mult, în sensul că s-a îmbunătățit mult, și abordările noastre au revenit pe făgașul clar european, am foarte multe lucruri de spus ambasadorilor și aștept evident întrebările lor”, a spus șeful statului.

În cadrul întâlnirii organizate de Ambasada Finlandei, țară care deține în prezent președinția Consiliului Uniunii Europene, vor fi abordate cu precădere temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din perioada 12-13 decembrie, precum combaterea schimbărilor climatice, viitorul buget al Uniunii Europene, aspecte legate de zona euro, relațiile externe ale Uniunii și evoluțiile din procesul de retragere a Marii Britanii din UE. De asemenea, vor fi abordate și alte subiecte de interes de pe agenda europeană, a precizat Administrația Prezidențială.

Cu acest prilej, șeful statului va sublinia importanța menținerii unității și coeziunii în Uniunea Europeană în vederea identificării soluțiilor comune pentru provocările cu care Uniunea se confruntă, fie că este vorba de negocierea viitorului buget, de combaterea schimbărilor climatice sau asigurarea securității cetățenilor europeni.

Totodată, Klaus Iohannis va evidenția principiile majore care vor ghida acțiunea României la nivel european: nevoia de se a evita diviziunile între statele membre, mai multă convergență și echitate, apropierea Uniunii de cetățenii săi.

Nu în ultimul rând, președintele Iohannis va susține faptul că, în perioada următoare, prioritățile cuprinse în Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024, pe care liderii europeni le-au convenit, vor trebui să fie puse în practică.

 

Lasă un comentariu