LA COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC “MIHAI EMINESCU” DIN TÂRGU-MUREȘ, FESTIVITATE DE ABSOLVIRE

Distribuie pe:

A sunat ultimul clopoțel..., dar nu au fost glasuri de elevi care să îl acopere. Diriginta i-a așteptat în clasa frumos gătită de colegii mai mici..., dar nu a intrat nimeni. Ei, elevii clasei a XII-a A, au așteptat-o de această dată în casele lor, ca de altfel pe toți profesorii care, de-a lungul anilor de liceu, le-au trecut pragul clasei. Și așa a început Festivitatea de absolvire... aceeași..., dar totuși alta.

În această nouă ordine am continuat, însă, tradiția. Li s-au adresat viitorilor absolvenți dna consilier educativ prof. Sâncelean Andreea, dnul director Lobonț Dorin și dnul director adjunct Szilagyi Andras. Gânduri despre noile timpuri și despre lecția curajului, a libertății spiritului și demnității le-a transmis dna inspector Kozak Maria.

Șefa de promoție, eleva Muntean Ana, din clasa a XII-A B (media 9,93), le-a transmis profesorilor gânduri de mulțumire, iar colegilor absolvenți le-a reamintit faptul că fiecare este “șef de promoție”, prin propriile străduințe și izbânzi, iar cheia și-a făcut din nou drum prin vocea elevei Hațegan Alexandra (XII A) către cei care rămân, clasa a XI-a (Grama Oana - XI A).

“După ce am măsurat eforturile și am adunat roadele, recunoaștem și premiem munca asiduă, responsabilitatea, implicarea”, a anunțat dna dirigintă, în preambulul premierii elevilor. S-au acordat 4 premii și 6 mențiuni, mediile fiind cuprinse între 10-9,63 (media clasei 9,36). Nu au fost uitați nici elevii care s-au implicat în activitățile extrașcolare.

Printre amintiri, mulțumiri și lacrimi s-au strecurat aprecierile și gândurile câtorva profesori (Radu Carmen, Mircea Prozan, Vita Csaba) și ale elevelor Pușcaș Monica și Pașc Alina.

Și așa, în această nouă formulă dictată de evoluția timpurilor, Festivitatea de absolvire a emoționat și a umplut sufletele absolvenților care privesc cu speranță către viitor, ale părinților care i-au crescut și ale dascălilor care i-au îndrumat.

Succes, dragii noștri absolvenți!!!

Lasă un comentariu