DE ZIUA DRAPELULUI, CU DOMNITORII PE BRAȚ ȘI TRICOLORUL ÎN MÂNĂ!

Distribuie pe:

Claudiu Lăzărică, campionul național la săritura în înălțime, și-a tatuat pe corp chipurile lui Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și are un mesaj de transmis: “La mulți ani tuturor românilor care își poartă cu mândrie tricolorul!”. Campionul de la atletism, Claudiu Lăzărică, se poate lăuda că sărbătorește cum se cuvine Ziua Drapelului! Pasionat de istoria României, sportivul și-a tatuat pe brațul drept o parte din ea și nu are de gând să se oprească aici! Toate tatuajele au câte o poveste și o semnificație aparte pentru Claudiu. Simbolurile dacice, Sfinxul din Carpați, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și-au găsit cu toții loc pe brațul atletului. “Fiecare tatuaj reprezintă ceva pentru mine. Vlad Țepeș fiind domnitorul Țării Românești, Mihai Viteazul care a fost prima persoană care a încercat unificarea tuturor Principatelor Române și Ștefan cel Mare este domnitorul Moldovei, locul unde am copilărit. Am steagul Dacic, ăsta a fost primul meu tatuaj, întotdeauna dacii au reprezentat ceva pentru mine și m-am gândit cumva să asociez istora dacilor cu istoria mea personală” - Claudiu Lăzărică, campion național la săritura în înălțime.

VREA SĂ-ȘI MAI FACĂ ALTE TATUAJE

De 5 ani, atletul patriot poartă tot timpul tricolorul cu el și știe că următoarele tatuaje pe care și le va face vor avea aceeași tematică istorică! “Aș dori foarte mult să îmi fac Cetatea Neamțului undeva în zona aceasta și un simbol dacic pe umăr” - Claudiu Lăzărică, atlet, campion național la săritura în înălțime. Sportivul povestește că de mai bine de 10 ani de când merge la concursurile internaționale, pentru el nu există mândrie mai mare ca aceea de a auzi imnul României! “Este cel mai nobil sentiment posibil. În momentul în care ai ajuns la o competiție internațională să auzi imnul și să concurezi cu tricolorul pe piept asta mi se pare sentimentul suprem” - Claudiu Lăzărică, campion național la săritura în înălțime.

 

ALIBEC A UMILIT-O PE FCSB!

Astra a revenit incredibil în meciul cu FCSB, de la 0-2, și s-a impus cu 3-2, în etapa cu numărul 5 din play-off, Liga 1 la fotbal. Denis Alibec a marcat de două ori și a oferit o pasă decisivă, iar la finalul partidei cu roș-albaștrii și-a anunțat plecarea de la Giurgiu la finalul sezonului. “Sincer, la 2-0, nu mă gândeam că mai revenim. Am arătat ca o familie, a fost important că am avut un impuls la pauză din pareta lui Mister și am arătat că suntem o echipă mare și am revenit de la 2-0... Probabil că acesta este ultimul meu sezon la Astra, dacă voi fi lăsat să plec. Vreau să joc și eu în cupele europene și cred că încă mai am multe de spus în fotbal”, a declarat Denis Alibec. După înfrângerea cu Astra, FCSB a ajuns pe locul patru în clasamentul competiției interne, fiind depășită de formația antrenată de Bogdan Andone. “Roș-albaștrii” se află la opt puncte de Craiova și la nouă de liderul CFR Cluj și vor întâlni, runda viitoare, FC Botoșani, sâmbătă, de la ora 20.00.             

 

LIVERPOOL E NOUA CAMPIOANĂ A ANGLIEI

Cu șapte etape rămase de disputat până la finalul sezonului din Premier League, Liverpool a cucerit titlul așteptat de 30 de ani. Liverpool este noua campioană a Angliei. După o așteptare de 30 de ani, “cormoranii” au avut parte de un sezon perfect și au reușit să câștige titlul în Premier League, cu șapte etape înainte de finalul stagiunii. În etapa intermediară din această săptămână, echipa pregătită de Jurgen Klopp s-a distrat pe propriul teren cu Crystal Palace și s-a impus cu 4-0. În schimb, Manchester City a cedat în deplasarea de la Chelsea, scor 1-2, astfel că Liverpool a rămas cu un avans de 23 de puncte în fruntea clasamentului, cu șapte etape rămase de disputat în Premier League. Liverpool a dominat în totalitate sezonul în campionatul Angliei, iar după cele 31 de meciuri disputate, echipa lui Jurgen Klopp are o linie de clasament aproape perfectă. “Cormoranii” au 28 de victorii, două egaluri și o singură înfrângere, în timp ce golaverajul este de +49, cu 70 de goluri marcate și doar 21 primite. Liverpool câștigase ultimul titlu în 1990, când “cormoranii” au reușit să se impună cu un avans de nouă puncte în lupta pentru supremație pe care au avut-o în Anglia cu Aston Villa în sezonul respectiv. Trofeul cucerit acum în Premier League este al nouălea din cariera de antrenor a lui Jurgen Klopp. Liverpool a câștigat campionatul englez în 1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990 și 2020.

 

O NOUĂ COMPETIȚIE MAJORĂ, AFECTATĂ!

EHF anunță că Final Four-ul feminin din Champions League a fost anulat. Cluburile de handbal feminin calificate în această rundă erau Metz, Gyor, Esbjerg și Brest. “În urma analizei făcute și a situației la nivel global și ținând cont de siguranța și sănătatea echipelor și a sportivilor, Federația Europeană de Handbal anunță, azi, că DELO WOMEN'S EHF FINAL 4 2020 va fi anulat”, a transmis federația europeană. Meciurile ar fi urmat să se dispute în perioada 3-6 septembrie 2020, la Budapesta, Ungaria. Decizia a fost aprobată de Comitetul Executiv al EHF, care s-a reunit vineri prin intermediul unei video-conferințe. De asemenea, EHF anunță că măsuri suplimentare vor fi luate pentru următorul sezon de Champions League, în contextul pandemiei. “Am ținut legătura în permanență cu federația maghiară de handbal, care ne-a oferit constant ultimele detalii despre restricțiile impuse în țară, precum zborurile internaționale și găzduirea evenimentelor majore”, a declarat președintele EHF, Michael Wiederer. Totuși, decizia anunțată vineri, 26 iunie, în privința Final Four-ului nu va afecta următorul sezon de Champions League. Primele meciuri vor avea loc începând cu 12-13 septembrie 2020, iar tragerea la sorți a grupelor va avea loc astăzi, 1 iulie.

 

RACING LEAGUE ROMANIA POWERED BY BMW

Sezonul al șaselea al Racing League Romania powered by BMW aduce o profesionalizare a seriei și un calendar provocator, centrat pe traseele nord-americane unde a scris istorie modelul BMW M3 GT2. București, 26 iunie. La doar o lună și jumătate după încheierea sezonului precedent, comunitatea Racing League Romania este pregătită să pornească într-o nouă aventură - o campanie de 10 etape ce se va disputa într-un context global diferit față de primăvara acestui an. După o perioadă în care întreaga suflare a sporturilor cu motor s-a refugiat în plan virtual, RLR dă un prim test de maturitate odată cu anunțarea unui calendar întins pe patru luni în care se dispută o multitudine de curse reale.

 

VESTE BUNĂ PENTRU FANII FORMULEI 1

O publicație canadiană, Pole Position, anunță revenirea cursei de pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal în calendarul sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1, informează lequipe.fr. Sursa precizează că evenimentul va avea loc la 11 octombrie și susține că grand prix-ul de pe Insula Notre-Dame s-ar putea desfășura cu spectatori. Nu ar fi o premieră organizarea unei curse toamna în Canada. În 1978, la prima sa ediție la Montreal, grand prix-ul canadian a avut loc la 8 octombrie. În acest an, MP al Canadei era programat la 14 iunie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, la fel ca multe alte curse. Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au dat publicității deocamdată un calendar cu opt curse, toate europene, sezonul urmând a începe la 5 iulie, în Austria. Pentru restul lumii, se mai discută organizarea de mari premii la Shanghai, în Bahrain, în Rusia și la Abu Dhabi.

Lasă un comentariu