CURTEA BRÂNCOVENEASCĂ PROPUNE UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS SUFLETEȘTE ȘI TRUPEȘTE

Distribuie pe:

La începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători închinate Maicii Domnului, zi legală instituită în România, Curtea Brâncovenească își propune să promoveze cultura și învățătura creștin-ortodoxă și să descopere semenilor un stil de viață sănătos, o igienă trupească și sufletească ca parte esențială a fiecăruia.

Curtea Brâncovenească organizează periodic conferințe tematice în colaborare cu specialiști în domeniu, precum dr. Pavel Chirilă, dr. Floarea Damaschin, sau alte evenimente, precum lansări de carte, dintre care amintim: “Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă”, de Cezar Elisei, cel care, în Postul Sfinților Apostoli “Petru și Pavel” din acest an, la vârsta de 38 de ani, a realizat o călătorie impresionantă de 10 zile pe jos, de la Iași la Constanța, fără mâncare, hrănindu-și corpul doar cu apă.

Punând la dispoziție preparatele tradiționale românești, alimente eco, bio sau naturale 100%, produse din ferma proprie de la Satu Nou, precum și produse de curățenie, de igienă sau naturiste, Curtea Brâncovenească dorește să fie de folos semenilor și bine plăcuți în fața lui Dumnezeu, oferind daruri pentru bucuria inimii, limpezirea minții și sănătatea trupului.

Unul din principiile pe care le susține este cel hipocratic: “Medicul tratează, natura vindecă”, amintind, totodată, că mai important este să nu ajungi să tratezi o boală, atât timp cât poți să o eviți, mâncând sănătos. Alimentația corectă este primul pas către o viață frumoasă.

Funcționând ca un sistem integrat, fermă agrozootehnică care produce natural, Curtea Brâncovenească asigură, de asemenea, masa pentru Școala și Grădinița Brâncovenească, instituție de învățământ privat, non-profit, înființată în anul 2005, de către Fundația “Martirii Brâncoveni”, cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Obiectivul central al fundației este acela de a forma tinerii în sensul valorilor creștine, de a le făuri caracterul prin exemplul de jertfă al înaintașilor. Astfel, pentru cei interesați de literatură, istorie, filosofie și ortodoxie, a fost înființată și Librăria Brâncovenească. Librăria mai cuprinde și un stand impresionant cu jucării educative pentru copii și un spațiu destinat articolelor tradiționale românești unde pot fi găsite ii, covoare țesute la război, oale de lut, articole sculptate în lemn, icoane pictate pe sticlă etc.

Acțiunile specifice organizate de Fundația “Sfinții Martiri Brâncoveni”, împreună cu Școala și Grădinița Brâncovenească și Curtea Brâncovenească vor continua în acest an 2020 declarat de Sfântul Sinod ca Anul pastorației părinților și copiilor și comemorării filantropilor ortodocși români. Informații pot fi consultate pe site-urile: www.curteabrancoveneasca.ro și www.scoalabrancoveneasca.ro.

 

Lasă un comentariu