PESTE 95.000 DE ELEVI VOR ÎNCEPE ȘCOALA ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

În 14 septembrie, școlile mureșene își deschid porțile pentru cei peste 95.000 de elevi din județul Mureș, precum și pentru 25 de liceeni din Republica Moldova, bursieri ai Statului Român.

În acest sens, prioritatea noastră, a tuturor celor care cred în educație, este ca toate unitățile de învățământ să fie pregătite pentru revenirea elevilor și preșcolarilor, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a actului educațional.

În perioada premergătoare deschiderii noului an școlar, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, împreună cu Instituția Prefectului - Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș și autoritățile publice locale efectuează vizite în unitățile de învățământ, pentru ca toți copiii să poată reveni în spații primitoare, igienizate, cu respectarea tuturor măsurilor specifice de protejare a acestora, precum și a întregului personal implicat în procesul instructiv-educativ.

Vor avea loc ședințe cu directorii din toate unitățile de învățământ având ca tematică: organizarea spațiilor școlare cu respectarea distanțării fizice, organizarea programului de învățământ, comunicarea permenentă de informații către elevi și părinți privind măsurile de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2.

Pentru a veni în sprijinul managerilor unităților școlare, au fost publicate pe website-ul inspectoratului școlar - www.edums.ro, ghidurile metodologice orientative pe cicluri de învățământ precum și repere metodologice pentru consolidarea achizițiilor din anul școlar 2019-2020.

Dorim tuturor elevilor și părinților, cadrelor didactice, tuturor partenerilor noștri educaționali un an școlar bogat în împliniri și succese, sănătate, profesionalism, putere și curaj de a trece cu calm și răbdare peste orice provocare!

Lasă un comentariu