LA MĂDĂRAȘ, CURSURI ONLINE

Distribuie pe:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Mureș, pentru începutul anului școlar 2020-2021, singura școală care va începe cursurile în scenariul roșu fiind cea din comuna Mădăraș, unde au fost confirmate 11 cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile.

Anunțul a fost făcut, joi, într-o conferință de presă, de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, care precizat că scenariile de funcționare a unităților de învățământ, aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prevăd trei situații și că deja școlile și-au exprimat opțiunea în baza căreia vor relua cursurile.

“În urma hotărârilor luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș, scenariile de începere a anului școlar pentru cele 167 de unități de învățământ publice (cu personalitate juridică) se împart în următoarele categorii: 134 de unități de învățământ au optat pentru scenariul 1 (verde), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 32 de unități de învățământ au optat pentru scenariul 2 (galben sau hibrid), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni), a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. O unitate de învățământ va începe cursurile în scenariul 3 (roșu), care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online”, a arătat Mara Togănel.

În ceea ce privește unitățile private de învățământ din județul Mureș, 14 unități au optat pentru scenariul 1 (verde), trei unități au ales scenariul 2 (hibrid), iar o unitate a ales să desfășoare cursurile strict în regim online.

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a arătat că, în analiza și propunerea scenariilor, consiliile de administrație a școlilor au luat în calcul situația epidemiologică din localitate, comunicată de către DSP Mureș, și capacitatea infrastructurii existente de a asigura distanțarea fizică și respectarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Iuliu Moldovan a precizat că, în funcție de evoluția situației epidemiologice, toți factorii implicați în gestionarea actului de învățământ, cu sprijinul DSP Mureș și al CJSU Mureș, vor putea să modifice scenariul de funcționare pentru a-i proteja pe elevi și preșcolari. (sursa -agerpres.ro)

 

 

Lasă un comentariu