PSD DESPRE MINISTRUL FINANȚELOR: 85 DE MILIARDE DE LEI, ÎMPRUMUTAȚI ÎN 11 LUNI

Distribuie pe:

PSD afirmă că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a împrumutat 85 de miliarde de lei în 11 luni.

“Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Cîțu în 11 luni. Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB. Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîțu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020. Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei. Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani”, menționează PSD într-o postare pe Facebook.

Social-democrații mai spun că “viitorul este amanetat”.

“Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generații de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîțu și guvernarea PNL. Unde sunt banii?”, se mai arată în mesaj.

 

ALEGERILE PARLAMENTARE AU FOST STABILITE CONFORM LEGII ȘI VOR AVEA LOC PE 6 DECEMBRIE”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la Palatul Cotroceni, că alegerile parlamentare vor avea loc la data stabilită de lege - 6 decembrie.

“Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii și vor avea loc pe 6 decembrie, iar în ce privește gestionarea pandemiei, Parlamentul a aprobat o lege specială, Legea 55, care prevede întreg catalogul de măsuri care pot fi luate și Guvernul, împreună cu autoritățile locale, gestionează acest proces”, a afirmat șeful statului în cadrul unei conferințe de presă.

 

Lasă un comentariu