JOCURILE OLIMPICE TÂRGUMUREȘEANCA BERNADETTE SZÖCS, ÎN TURUL AL TREILEA A PROBEI DE SIMPLU LA TENIS DE MASĂ

Distribuie pe:

Elizabeta Samara a ratat, luni, calificarea în optimile de finală ale concursului de tenis de masă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Samara a cedat în turul al treilea al competiției, cu sportiva thailandeză Suthasini Sawettabut, scor 1-4 (7-11, 6-11, 11-4, 8-11, 2-11). Meciul a durat doar 29 minute. Astăzi va evolua, tot în turul al treilea, și Bernadette Szöcs cu Juan Liu (SUA). În partea a doua a zilei vor începe și partidele din optimile de finală. Cele două reprezentante ale României vor evolua și în proba pe echipe. Sportivul Vlad Dascălu a terminat, luni, pe locul 7, proba de mountain bike din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Medalia de aur i-a revenit britanicului Thomas Pidcock, urmat de Mathias Flueckiger din Elveția, la 20 de secunde, și de spaniolul David Valero Serrano, la 34 de secunde. Dascălu, 23 de ani, aflat la prima participare la JO, a fost la 49 de secunde de câștigător, la fel ca sportivii de pe locurile 5 și 6. Rutierul Vlad Dascălu, care locuiește în Spania de la 9 ani, a fost, în 2019, campion mondial under-23 la mountain bike, performanță cu care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a câștigat titlul mondial la Mountain Bike XCO, categoria under 23 în Canada, iar datorită acestui rezultat a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Organizatorii JO de la Tokyo au decis să amâne cursele de canotaj programate luni, curse în care sunt angrenați și sportivi români. Decizia a fost luată din cauza unei alerte meteo de taifun. FR Canotaj precizează că nouă curse în care vor lua startul sportivi tricolori vor avea loc în noaptea de marți spre miercuri (în România). Între aceste curse se numără și finalele A la dublu vâsle feminin și patru rame masculin. “Vă vom ține la curent cu orice modificări. Le urăm succes tuturor sportivilor ce alcătuiesc lotul olimpic de canotaj al României”, mai trasmite FR Canotaj. Lotul de canotaj este cel mai numeros în delegația României, cu 36 de sportivi, plus două rezerve.

GICĂ POPESCU: “UN REZULTAT CATASTROFAL”. NAȚIONALA L-A DEZAMĂGIT PE FOSTUL CĂPITAN AL PRIMEI REPREZENTATIVE

România a fost învinsă, duminică, la Kashima, cu scorul de 4-0 (1-0), de Coreea de Sud, în etapa a doua a Grupei B a turneului olimpic. Tricolorii au jucat o repriză în inferioritate numerică. Despre partida naționalei de la Jocurile Olimpice a vorbit și fostul mare internațional, Gică Popescu, actualmente președinte la Farul Constanța: “La 4-0, ce pot să spun, un rezultat catastrofal”, a mărturisit Popescu, fotbalist cu 115 meciuri în tricoul naționalei și 16 goluri marcate. “Pe mine nu m-a întristat rezultatul, ci evoluția, pentru că am părut foarte ezitanți, fricoși, fără personalitate contra unei echipe bune, dar fără renume” a mai adăugat fostul mare internațional român. “Eu nu voi accepta niciodată ca o națională de fotbal a României, indiferent contra cărei echipe joacă, să fie dominată cum a fost dominată echipa noastră astăzi”, a mai spus Popescu, la finalul jocului dintre Farul Constanța și Gaz Metan Mediaș. Gică Popescu a evoluat alături de naționala României la Campionatele Mondiale din 1990, 1994 și 1998, dar și la tur-neele finale de Campionat European din 1996 și 2000.

ROMÂNIA - COREEA DE SUD 0-4! TRICOLORII, CĂLCAȚI ÎN PICIOARE DE ASIATICI!

România a fost învinsă, duminică, la Kashima, cu scorul de 4-0 (1-0), de Coreea de Sud, în etapa a doua a Grupei B a turneului olimpic. Tricolorii au jucat o repriză în inferioritate numerică, din minutul 44. După două etape, clasamentul grupei este următorul: 1. Corea de Sud - 3 puncte (golaveraj +3), 2-3 Noua Zeelandă, Honduras - 3 puncte (0), România - 3 puncte (-3). Ultima etapă a grupei va avea loc miercuri, după următorul program: 14.30 - Sapporo: România - Noua Zeelandă; 14.30 - Yokohama: Coreea de Sud - Honduras.

LARISA IORDACHE, ÎN FINALA DE LA BÂRNĂ LA JOCURILE OLIMPICE

Gimnasta româncă și-a asigurat, duminică, prezența în ultimul act al concursului olimpic de bârnă, cu a patra notă, 14,133. Larisa, nerefăcută după o accidentare la gleznă, a fost devansată de chinezoaicele Chenchen Guan (14,933) și Xijing Tang (14,333), precum și americanca Sunisa Lee (14,200). Finala va avea loc în data de 3 august.

La individual compus, Maria Holbură a terminat pe locul 65.

ATAC CU TALPA LA ADRESA PREȘEDINTELUI FRF! “SUNTEM PENIBILI! CINE EȘTI TU, BURLEANULE!?”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a fost pus la zid de către Ion Crăciunescu pentru faptul că Kiros Vassaras este încă președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Fostul arbitru FIFA, Ion Crăciunescu, a susținut că în nicio altă țară nu a fost pus la conducerea arbitrilor un străin, cum este în cazul României. Crăciunescu a catalogat situația ca fiind penibilă și a aruncat săgeți către Răzvan Burleanu. “Omul nu cunoaște ce este aici, nu și-a pus nici oamenii care trebuie lângă el. Eu nu-i judec competența, dar cred că Mircea Sandu, când a adus un instructor, a fost un om inteligent. Dar dacă nicio țară din lume nu acceptă să aducă pe unul din altă țară, cine ești tu, Burleanule, să aducem pe altul din altă țară să conducă de la județ până acolo sus? Suntem penibili”, a declarat Ion Crăciunescu, pentru Realitatea Sportivă.      

VICTORIE PENTRU ROMÂNIA ÎN TURNEUL OLIMPIC DE BASCHET 3×3

Echipa țării noastre a disputat, luni, două noi jocuri în cadrul turneului olimpic de baschet 3×3 de la Tokyo. În primul joc, fetele noastre au învins Mongolia cu 22-14, bifând prima victorie la Jocurile Olimpice, după patru înfrângeri suferite în fața Chinei (10-21), Japoniei (8-22), Italiei (14-22) și SUA (11-22). A urmat partida cu Rusia, în care tricolorele au cedat din nou, scor 12-21. În ultimul meci din cadrul grupei unice, România va întâlni, marți, Franța. Primele șase clasate la finalul primului tur continuă competiția, primele două acced direct în semifinale, iar următoarele patru joacă meciuri de baraj între ele.

URCARE IMPORTANTĂ PENTRU GABRIELA RUSE ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep se menține pe locul 10, cu 4.115 puncte, în clasamentul WTA dat publicității luni. Elena-Gabriela Ruse a urcat de pe locul 137 pe locul 105, după ce a jucat finala turneului de la Palermo. Dintre românce, Jaqueline Cristian a urcat 11 poziții, până pe locul 148 WTA. În afară de Halep, româncele din Top 200 sunt următoarele: Sorana Cîrstea a coborât de pe locul 39 pe 40, cu 1.734 puncte; Patricia Țig a coborât două poziții, până pe 76, cu 1.045 de puncte; Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 81 pe 78, cu 1.017 puncte; Ana Bogdan se menține pe locul 101, cu 820 de puncte; Elena-Gabriela Ruse a urcat de pe locul 137 pe 105, cu 792 de puncte. Irina Bara a coborât de pe locul 116 pe 123, cu 692 de puncte; Jaqueline Cristian a urcat de pe locul 159 pe 148, cu 545 de puncte; Mihaela Buzărnescu a coborât de pe locul 168 pe 169, cu 452 de puncte.

Lasă un comentariu